Als je gamers bent Xbox u zult zeker weten dat - in termen van exclusieve eerste partijen - 2022 was een nogal slecht jaar. Zeker, de Game Pass het is een geweldige kans om een ​​enorme catalogus met titels te bemachtigen die constant worden bijgewerkt, maar in vergelijking met zijn concurrenten (PlayStation en Nintendo) verraste het platform van Microsoft niet zoveel. Welnu, volgens de woorden van Phil Spencer de komende 12 maanden van Xbox zullen zijn zeer verschillend.

Tijdens een exclusief interview voor de Same Brain-podcast vertelde het hoofd van de Xbox Game Studios zei "Het is lang geleden dat Xbox een high-budget first party game uitbracht", herhalend de voortdurende belangstelling van het publiek voor nieuwe releases, ongeacht rinvii en hun oorzaken (COVID of andere).

“We kijken uit naar 2023 en we hebben al gesproken over wat komen gaat. De ontwikkeling van deze spellen vordert en we zijn nu uit de veranderingen die COVID heeft veroorzaakt aan onze productietafel. Als branche zullen we dit jaar veel minder games aanbieden voor de feestdagen. Een nieuwe Call of Duty en God of War zijn onderweg en Nintendo heeft een goed jaar achter de rug. Maar over het algemeen zou ik zeggen dat we heel licht zijn gegaan.

Maar ik kijk uit naar 2023 en ik denk dat er een geweldig aanbod aan games komt waar ik erg enthousiast over ben. En als ik denk aan Bethesda's eerste echte Xbox-release, met de release van Redfall en Starfield, weet ik zeker dat we plezier zullen hebben."