Vorige maand de bekende ontwikkelaar Jacob Shaw en enig lid van de firma Ziggy opende zijn Kickstarter-campagne voor een nieuw spel getiteld "The winkel is gesloten", een survival-horror die zich afspeelt in een eindeloze meubelwinkel, tussen SCP en stijlvol meubilair IKEA, de zeer beroemde Zweedse keten die zijn "referenties" niet goed lijkt te hebben opgevat binnen het project.

Volgens een brief aan de Kotaku-redactie zou de meubelgigant de Ziggy-studio hebben gevraagd om verwijder alle verwijzingen naar IKEA binnen de komende 10 dagen, waardoor de ontwikkelaar gedwongen wordt om de meeste activa van de game te renoveren.

“Zijn spel gebruikt een blauw en geel bord met een Scandinavische naam, een blauwe doos als paleis en blauwe kleding met gele verticale strepen die identiek zijn aan die van het IKEA personeel, een grijs pad als vloer, meubels die lijken op IKEA meubelen en borden voor producten die op IKEA lijken. Dit alles suggereert dat de game zich in een IKEA-winkel zou kunnen afspelen. Natuurlijk kun je in een meubelwinkel eenvoudig een videogameset maken die er niet uitziet of doet denken aan een IKEA-winkel. Je kunt je game gemakkelijk wijzigen om deze problemen te voorkomen, zeker gezien het feit dat je geen plannen hebt om de game vóór 2024 uit te brengen."

In het interview met Kotaku, de ontwikkelaar ontkent de aantijgingen van het bedrijf, bewerend eenvoudig te hebben kocht een aantal pakketten activa om het spelscenario samen te stellen. Bovendien kan deze onverwachte gebeurtenis ertoe leiden dat de ontwikkelaar: verwijder het project, vanwege de waarschijnlijke economische onbeschikbaarheid bij juridische gevolgen.

"Ik dacht eraan om de laatste week van de KIckstarter-campagne te gebruiken om een ​​update voor alle alfatesters voor te bereiden, maar nu zal ik het uiterlijk van de game moeten herschikken."