Het scande de settimer Sony en ondeugende hond ze hebben eindelijk de Uncharted 4: Legacy of Thieves-collectie op Steam en Epic Games Store, waardoor de collectie die is gewijd aan het vierde hoofdstuk van de serie door Nathan Drake en Chloe Frazer naar pc komt.

Volgens de laatste gegevens die zijn onthuld door SteamDB, heeft de game de harten van pc-gamers niet gewonnen.

Op het moment dat dit nieuws werd geschreven, zou de game op Steam zelfs een piek hebben bereikt van slechts 10,800 GIOCA, waarvan er momenteel amper 4,000 actief zijn. Deze cijfers verbleken in vergelijking met andere Sony IP-lanceringen die hun "kwantumsprong" op het pc-platform hebben gemaakt.

Uncharted 4-pc Sony PlayStation Naughty DogOm eerlijk te zijn, in vergelijking met andere keren heeft de Naughty Dog-game de schijnwerpers moeten delen met andere dikke releases zoals A Pestverhaal: Requiem, Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) en de langverwachte port van Persona 5: Royale. Verder moet er rekening mee worden gehouden dat het pc-platform op dit moment geen port van de vorige hoofdstukken van de serie heeft, waardoor de aanschaf van dit vierde hoofdstuk voor sommige leden van het grote publiek niet bepaald een vooruitziende keuze is.

Zeker, het bestaat emulatie via RPCS3, maar het is nog steeds een alternatief dat wat met zich meebrengt technische problemen (configuratie, beschikbare hardware, enz.) waar niet iedereen klaar voor is.