SomervilleOp zijn tenen en bijna geruisloos kondigde Jumpship aan de officiële releasedatum door Somerville: de mysterieuze verhalende titel van de Engelse studio verschijnt op 15 november.

Somerville is een sci-fi-avontuur waarin de speler wordt geconfronteerd met de nasleep van een grootschalig conflict in een poging om hun familie te herenigen. De vertelling, zoals vermeld, is de belangrijkste focus van het werk en degene waaraan de studio de meeste aandacht heeft besteed.

De game is in feite het resultaat van een idee geboren in de geest van de animator Chris Olsen in 2014 en die in 2017 concreet begon te worden, toen de ontmoeting met de voormalige CEO van Playdead, Dino Patti, leidde tot de geboorte van Jumpship en de start van het werk aan het project.

Somerville zal exclusief beschikbaar zijn op pc (Steam en Epic Games Store) en op Xbox-consoles. Het wordt onmiddellijk gelanceerd in de Xbox Game Pass-catalogus.