Phil Spencer Xbox-gamepas"De Game Pass is niet duurzaam". Een refrein dat de laatste jaren vaak te horen is in de debatten over de videogamewereld en vooral in omgevingen waar de console-oorlog volop aanwezig is. Ondanks verschillende ontkenningen door direct betrokkenen, Phil Spencer hij merkte dat hij het nog een keer moest herhalen dat de Game Pass winstgevend is voor Microsoft, zoals bevestigd door zijn verklaringen op WSJ Live en gerapporteerd door Tom Warren.

"Ik denk dat het ongeveer 10-15% van ons totale inkomen zal blijven en het is winstgevend voor ons" bevestigde de leider van de Xbox-divisie en legde ook uit hoe de service in de loop van de tijd verandert en hoe het er niet voor kan zorgen dat de prijzen altijd hetzelfde blijven. "We zien groei op pc ... op consoles, maar de groei is vertraagd, simpelweg omdat je op een bepaald moment alle mensen op consoles bereikt die zich willen abonneren."