De aankondiging een paar weken geleden van de komst van Elle Fanning binnen de Kojimavers, heeft de nieuwsgierigheid gewekt naar de volgende game die momenteel in productie is bij Kojima Productions en in samenwerking met Microsoft's Xbox Game Studios.

In een nieuw interview gepubliceerd door de krant The Guardian, de goede Hideo Kojima onthulde meer details over de doelstellingen dat het softwarehuis wil bereiken met deze nieuwe titel die exclusief is ontworpen voor Cloudgaming op xCloud.

Kojima Productions Hideo Kojima Death Stranding AnniversaryDe ontwerper is ervan overtuigd dat het succes van dit nieuwe project (dat volgens sommige geruchten met de code wordt genoemd) “Overdosering”) zal helpen om te openen een nieuwe fase van de beeldende kunst, vooral vanuit het oogpunt van de technologische infrastructuur.

“Het is alsof het een nieuw medium is. Als dit spel een succes wordt, zal het de zaken niet alleen in de videogame-industrie veranderen, maar ook in de filmindustrie.
Onze grootste uitdaging ligt in de infrastructuur: je kunt succesvolle experimenten maken, maar er is een groot verschil tussen een experiment en iets dat onderdeel wordt van het dagelijks leven."

Wat denk je? Kojima staat bekend om zijn idee innovatief die jarenlang zijn producties kenmerkten (Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Boktai, Death Stranding), maar zal hij deze nieuwe uitdaging echt aankunnen? Of - zoals in de mythe van Icarus - hij vliegt iets te dicht bij de zon?

Om daar achter te komen, moeten we gewoon wachten op de aankondiging van dit nieuwe project.