The Witcher-remake CDPRCD Projekt RED enigszins verrassend onthuld een van zijn projecten die momenteel in uitvoering zijn: het is de remake van de eerste The Witcher.

Het project wordt niet rechtstreeks door de Poolse studio ontwikkeld, maar door Fool's Theory, een team dat grotendeels bestaat uit professionals van CDPR die al aan het eerste hoofdstuk van de Geralt-saga hadden gewerkt.

De remake wordt gemaakt met Unreal Engine 5 en CD Projekt RED zal direct toezicht houden op het project. Dit is in alle opzichten het project "Canis Majoris" aangekondigd een paar weken geleden van de uitgever binnen zijn strategische roadmap.

"The Witcher is waar het allemaal begon voor ons bij CDPR" zei de leider van de studie Adam Badowski, “Het was de eerste wedstrijd die we maakten en een geweldig moment voor ons allemaal. Terugkomen en een remake maken voor de volgende generatie gamers is net zo geweldig, zo niet meer. Samenwerken met Fool's Theory is spannend omdat mensen eerder betrokken waren bij The Witcher-games. Ze kennen het bronmateriaal goed, ze weten hoeveel spelers hebben gewacht op een remake en ze weten hoe ze geweldige en ambitieuze games moeten maken. En hoewel ik weet dat het enige tijd zal duren voordat we klaar zijn om iets over het project te delen, weet ik dat het de moeite waard zal zijn ”.

Het is duidelijk dat het spel geen vaste releasedatum heeft, maar het bevindt zich naar alle waarschijnlijkheid in een extreem vroeg ontwikkelingsstadium en zal het licht pas over een paar jaar zien.