Het wereldwijde succes van Genshin Impact heeft verschillende voordelen opgeleverd voor de portemonnee van MyHoYo, waarmee de deuren van verschillende samenwerkingen zijn geopend, zoals: Lawsonopmerkelijk vooral Sony. Dit laatste bedrijf, dat al sinds zijn eigen in het project gelooft, controversiële aankondiging, is erin geslaagd een solide gebruikersbasis op hun consoles op te bouwen PlayStation 4 PlayStation 5.

Een situatie die echter Microsoft, Sony's belangrijkste rivaal in de markt en al zijn ontwikkelingen en dat heeft voorlopig geen versie van Genshin Impact op Xbox, is een beetje ongemakkelijk.

Volgens een nieuw rapport van Reuters, Microsoft is klaar om vul de leegte in van de afwezigheid van Genshin Impact op hun platforms door een onderzoeksteam op te bouwen dat in staat is om: identificeer de meest veelbelovende softwarehuizen op de Chinese markt, in voortdurende groei ondanks de recente overheidsopleggingen met betrekking tot de tijd die moet worden besteed aan videogameactiviteiten.

Het artikel vermeldt ook de bekende insider van de Aziatische markt Daniel Ahmad, welke staten:

“Chinese ontwikkelaars proberen hun ontwikkeltools te standaardiseren, geavanceerdere productieprocessen te creëren en te investeren in grootschalige teams. Uiteindelijk moet dit hen helpen een concurrentievoordeel te behalen om een ​​breder publiek te bereiken, zowel qua geografische ligging als qua platformen."

De taak van Microsoft zal daarom hoogstwaarschijnlijk zijn: ondersteuning en facilitering van de verhuizing van Chinese ontwikkelaars naar Xbox, investeren in ontwikkelkits en documentatie die het proces zo vloeiend mogelijk kunnen maken, een beetje zoals Sony al heeft gedaan met het programma China Hero-project in 2017.