Age of Empires IV Age of Empires IITijdens de vieringen voor het 25-jarig jubileum van een van zijn historische franchises, arriveerden ze meerdere advertenties van Microsoft, sommige echt historisch. Inderdaad Age of Empires II: Definitive Edition en Age of Empires IV komen in 2023 naar Xbox-consoles en xCloud.

Dit is een historisch keerpunt voor de franchise die nog nooit voet op Xbox had gezet en in de wereld van consoles in het algemeen, als we één uitzondering uitsluiten die wordt vertegenwoordigd door een PS2-versie van het tweede hoofdstuk. De laatste zal dan zijn debuut maken op de Microsoft-console 31 januari 2023.

Nog steeds geen datum voor het meest recente hoofdstuk, dat volgend jaar op een onbekende datum zal aankomen. Age of Empires IV trouwens is onmiddellijk verrijkt een Jubileum editie die nieuwe inhoud en een nieuwe team gerangschikte modus bevat.