Resident Evil Code: Veronica-remakemet de remake van het vierde hoofdstuk nu op handen, hebben veel fans van de serie zichzelf onvermijdelijk een vraag gesteld: e Resident Evil-code: Veronica?

Het is momenteel niet in de maak en de producent van Resident Evil 4, Yoshiaki Hirabayashi, bevestigde dat op dit moment alle inspanningen gericht zijn op de remake van dit laatste hoofdstuk, maar een soortgelijke behandeling kan niet worden uitgesloten voor Code: Veronica.

Op een specifieke vraag was het antwoord eigenlijk: "Als er een kans is, misschien".

Kortom, geen bevestiging maar zelfs geen totale verwerping van de hypothese. Resident Evil Code: Veronica blijft een van de meest geliefde titels van fans van de serie en velen van hen beschouwen het als het echte vervolg op het tweede hoofdstuk, hoewel de tijdelijke exclusiviteit op Sega Dreamcast van die tijd hem beperkte tot de rol van spin-off ongenummerd.

In afwachting van die van Capcom, is een onofficiële remake gemaakt door fans momenteel bijna gepubliceerd: in de maak sinds 2019 en verdeeld in drie afleveringen, zou eind 2022 het licht moeten zien.