Sinds enkele maanden is de gamedesigner Masahiro Sakurai begon te ploeteren onder het mom van online leraar, binnen zijn YouTube-kanaal "Masahiro Sakurai over het maken van games", met interessante video's over zijn ervaring als ontwikkelaar. In zijn nieuwste video gewijd aan de ontwikkeling van Super Smash Bros. voor Nintendo 64, de goede Masahiro heeft de interesse van geeks gewekt door ongepubliceerd materiaal op spel prototype.

Wat je ziet is draken koning, de eerste incarnatie van wat later de grootste gaming-crossover zou worden. De spelmechanica is bijna identiek aan die van Super Smash Bros. Er zijn geen speciale bewegingen of ontwijkingen, maar kijkend naar de gameplay is het mogelijk om een ​​glimp op te vangen van het gebruik van basisaanvallen en luchtaanvallen, schilden e sprint, elementen die vervolgens hun intrede deden in de definitieve versie.

“Ik was verantwoordelijk voor ontwerp, graphics, modellering en animaties. Meneer Iwata zorgde voor de programmering terwijl een ander voor de audio zorgde."

Dragon King was een van de twee projecten die Sakurai aan Nintendo presenteerde tijdens het Nintendo 64-tijdperk. RC Avontuur met in de hoofdrol een robot die in staat is om houwen bewakingscamera's om vooruitgang te boeken. Beide prototypes werden positief ontvangen door de bovenverdiepingen van het bedrijf, maar vanwege de krappe deadlines, kwam het tot de moeilijke beslissing om RC Adventure te "vernietigen" ten gunste van Dragon King. Wie weet of, met omgekeerde delen, de geschiedenis van het videogamemedium zou zijn veranderd?

Zou Super Smash Bros. toch uitkomen? Of zou het nooit voorbij zijn prototyping-stadium komen?