Met de lancering van Xbox-serie S, was Microsoft erin geslaagd de publieke gunst te winnen door een platform te introduceren entry-level om de Next-Gen te benaderen tegen een betaalbare prijs en met het oog op Game Pass Cloud-streaming. Echter, in de afgelopen weken onder de publieke opinie is ingeschakeld het debat over de invloed van de console op optimalisatiebewerkingen.

Xbox-serie S

De toespraak is afkomstig van Lee Devonald, senior ontwikkelaar bij rocksteady Studios dat - in reactie op kritiek op het ontbreken van een "Prestatiemodus bij 60FPS" binnen de consoleversie van Gotham Knights - Serie S definiëren als "Een aardappel die een generatie verbluft", ook vanwege de verplichtingen die Microsoft oplegt en de ontwikkelaars dwingt om games optimaliseren met Series S als minimumdoel.

"Ik zou graag willen dat gamers begrijpen wat 60 fps betekent, in termen van alle dingen die ze 'verliezen' om het spel sneller te laten verlopen. Vooral als een console van de nieuwste generatie niet veel beter is dan de vorige" - Vertaling: Eurogamer

De claims die later door Devonald zelf werden verwijderd, vonden steun van verschillende ontwikkelaars, wat verdere getuigenissen over de actualiteit bracht moeilijkheden van onderzoeken door derden in vergelijking met softwarehuizen zoals Guerrilla of interne Xbox Game Studios en die uiteraard superieure documentatie en kennis over console-architectuur zal hebben.

Onder de verschillende getuigenissen, die aangeboden door VFX Artiest door Bossa Studios Ian Maclure schetst een scenario van volledig wantrouwen van Series S.

"De reden dat je nu zoveel hoort, is omdat VERSCHILLENDE ontwikkelaars het afgelopen jaar vergaderingen hebben bijgewoond waar ze wanhopig probeerden de verplichte Series S-vereisten te schrappen."

Deze tweet werd later ook verwijderd, maar het debat blijft de discussies van sociale netwerken aanwakkeren. Wat denk je er van? Moeten verzoeken van derden worden ingewilligd? Of het is de zoveelste tactische zet om optimalisatiekosten te verlagen en focus ze op Xbox Series X? Natuurlijk, zoals elk gerucht, we nodigen u uit om deze verklaringen op te nemen met de nodige tang.