Square Enix is ​​terug om te praten over Final Fantasy XVI, het nieuwe Action JRPG-hoofdstuk van de historische fantasy-saga komt eraan PlayStation 5 in de zomer 2023. Deze nieuwe trailer was vooral gericht op het eiland Valistea en op zijn 4 Kingdoms: Het Groothertogdom Roseria, het Sunbreque-rijk, de Republiek Dhalmekia en het angstaanjagende Iron Kingdom.

“Wie zal hun stervende licht opeisen? Zal een enkele vonk genoeg zijn om het evenwicht van de koninkrijken te verstoren? Een nieuwe schaduw zal opkomen en vallen op de Dominanten, waardoor hun lot zo donker wordt als de nacht. Er zijn 1.500 jaar verstreken sinds de val van onze voorouders.

En sindsdien is Valistea langzaam aan het sterven. Naarmate de dag plaatsmaakt voor zonsondergang, breidt de duisternis zich uit. De vlam van de Moeder is slechts een glimp.
De marges sterven en mensen verdringen zich rond de Moeder Kristallen."

Vervolgens de muziek van Soken vergezel ons in het tweede deel van de video, gericht op Eikon Oorlog, "menselijke" wezens die in staat zijn zichzelf te transformeren in beesten met goddelijke macht en die in deze politieke strijd worden gebruikt als vernietigingswapens en weinig anders.

Nieuwe afbeeldingen van gameplay, Compleet met bijgewerkte grafische interface e baasgevecht met een epische sfeer zoals Titan, Ifrit en het onvermijdelijke Bahamut. In samenhang met de release van de trailer, de producer Naoki Yoshida van Creatieve Business Unit III een nieuw bericht op sociale netwerken heeft geplaatst.

"Zalf! Onze nieuwe trailer is eindelijk hier en zit boordevol spannende nieuwe informatie die beter laat zien hoe de setting, overlevering en personages zijn verbonden met ons overweldigende verhaal. We hopen dat het de moeite waard was!
Nu het spel bijna voltooid is, heeft het team al hun aandacht gericht op debuggen en laatste aanpassingen. Nu het allemaal begint samen te komen, wordt de game echt iets bijzonders.
We weten dat je uitkijkt naar meer, maar we hopen dat dit kleine kijkje in de wereld bij Final Fantasy XVI genoeg is om je tevreden te houden en (natuurlijk) te fantaseren tot de volgende grote aankondiging.
"