Er komen nieuwe details naar voren over de controverse rond de Bayonetta nasynchronisatie 3, die begon met de beschuldigingen van de voormalige stem van de Heks van Umbra Hellena Taylor. In de video's die op haar sociale kanalen zijn gepost, beschuldigde de stemactrice PlatinumGames - specifiek de uitvoerend producent van het spel Hideki Kamiya - dat hij haar een "aanstootgevende" betaling had aangeboden en dat hij tijdens de laatste onderhandelingen naar i . zou zijn afgedwaald 4,000 dollar.

De zaak zorgde ervoor dat fans van de serie het hele weekend doorpraten en media-aandacht kregen, zelfs in niet-sectorale kranten zoals TMZ, een echte aanwakkeren kruistocht van protesten wat leidde tot de Schorsing van het Twitter-account van Hideki Kamiya, altijd beschouwd als een persoonlijkheid "Van het gemakkelijke blok".

Het verhaal had zo'n weerklank dat er ook meerdere bij betrokken waren insiders uit de industrie, inclusief eigen Jason Schreier van Bloomberg, die op de avond van 18 oktober 2022 werd gepubliceerd nieuwe geruchten verkregen uit interne bronnen en dat - indien bevestigd - ze zouden een heel ander beeld van de situatie geven.

Bayonetta 3 platina-spellen Nintendo SwitchVolgens de interne documentatie bekeken door Schreier (en bevestigd door andere kranten zoals Videogame Chronicles), het eerste bod voorgesteld a Hellena Taylor en gedefinieerd als "aanstootgevend" door de laatste was een van de $ 3,000 en $ 4,000 voor elke dubbing-sessie (4 uur voor 4 dagen) en dat zou neerkomen op een minimumvergoeding van 15,000 dollar. Dit aanbod zou later zijn: verworpen door de stemactrice en opnieuw gelanceerd met een betaling "Zes cijfers" vervolgens afgewezen door PlatinumGames.

In sommige privéberichten tussen Hellena Taylor en Bloomberg en de persbureaus van VGC definieerde de stemactrice deze geruchten als: false is een manier van platina om (ik citeer woordelijk) "Red je reet en het spel".

“Ik zou deze verdomde franchise graag achter me willen laten en mijn carrière in het theater voortzetten. Ik denk dat ik mijn getuigenis laat waar het is. Ik heb gewoon de waarheid verteld."

Op dit moment hebben noch Nintendo noch PlatinumGames hun stem over de affaire laten weten, maar we zullen je op de hoogte blijven houden van eventuele ontwikkelingen. Ondertussen herinneren we je eraan dat: Bayonetta 3 wordt uitgebracht op 28 oktober 2022 op Nintendo Switch.