Het panorama van de PlayStation 5 modding / hacking blijft bloeien en na de ontdekking van a Kernel Exploit van Firmware 4.03 en 4.50 van de console, zijn sommige gebruikers begonnen te experimenteren met PS4-emulatie voorgesteld door het besturingssysteem, om die games te starten die normaal niet op Sony's next-gen console zouden kunnen draaien, zoals de demo-teaser PT

Zoals opgemerkt tijdens de eerste dagen van het leven van PS5, de ondertekende heruitvinding van Silent Hill Hideo Kojima Guillermo del Toro uitgebracht in 2015 was het onderwerp van een softwarevergrendeling waardoor gebruikers de gameback-up niet naar de nieuwe console konden overbrengen. Dit blok kan worden verwijderd door enkele parameters van de eerder genoemde PS4-emulatie te wijzigen, maar blijkbaar kan dezelfde bewerking worden gedaan: overgedragen in een "maagdelijke" console.

In de afgelopen uren hebben de modder en dataminer Lance McDonald bevestigde de mogelijkheid start ook PT op een PlayStation 5 niet-jailbreak. Hoe heeft hij het gedaan? Vreemd maar waar, McDonald's heeft het gewoon profiteerde van de usb-back-upopties om het uitvoerbare spelbestand (verzilverd op je PSN-account) dat aanwezig is op de aangepaste PS5 over te dragen en door te geven aan de ongewijzigde console. Een echte "haak" voor meer dan 1000 euro.

"HAHAHAHAHAH, ik ben PT begonnen op een bijgewerkte en ongewijzigde PlayStation 5! Eet mijn ik ** a, Konami! Deze console is nooit aangepast, ik kon een gehackte versie van de PS4-emulator overzetten van een andere aangepaste PS5 met behulp van de USB-back-up om de game op mijn hoofd-PS5 te ontgrendelen! "

Toevallig kwam deze ontdekking een paar dagen later officiële herlancering van de Silent Hill-serie door Konami, die sinds de historische breuk met Hideo Kojima er alles aan heeft gedaan om te voorkomen dat gebruikers die korte maar experimentele horrorteaser opnieuw beleven. Diezelfde gebruikers die vandaag de dag nog steeds hemel en aarde zouden neerhalen voor bewaar de herinnering aan PT, een van de grootste verspilde kansen in het videogamemedium.