Ik kijk uit naar meer informatie over de nieuwe versie in productie bij The Initiative en exclusief Xbox, heeft een programmeur besloten om behoud Rare's originele Perfect Dark permanent, uitgebracht in 2000 op de Nintendo 64.

Perfect Dark Rare gedecompileerde Nintendo 64Volgens de pagina GitLab van het project, de programmeur Ryan Dwyer Hij slaagde erin om decompileer de broncode van de eerste NTSC 1.0-versie van Perfect Dark, samen met de andere later uitgebrachte versies (PAL en NTSC JAP) die een aantal bugs en technische problemen zouden oplossen. Dit soort operaties zal enorm vergemakkelijken het spel overzetten naar platforms zoals pc's of andere besturingssystemen (Linux, macOS enz.)

“Het project wil een decompilatie zijn die overeenkomt met het origineel.
Wanneer een decompilatie dezelfde tools gebruikt die door de ontwikkelaars worden gebruikt, zal de uitvoer vergelijkbaar zijn met de winkelgame, byte voor byte.
Om het project te 'bouwen', moet je een Perfect Dark rom hebben, om de broncode opnieuw te compileren en te combineren met de activa die eruit zijn geëxtraheerd."

Dit soort projecten staan ​​niet op zichzelf volledig legaal, maar ze vertegenwoordigen ook een nieuwe trend in de wereld van retro-gaming en behoud van videogames.
Onder de bekendste voorbeelden vinden we het project Schip van Harkinian die door het decompileren van de originele broncode in staat was om de N64-versie van te recreëren en te verbeteren The Legend of Zelda: Ocarina of Time.