Bayonetta 3, het nieuwste deel in de Hack 'n Slash-serie ontwikkeld door PlatinumGames zal over iets meer dan 2 weken in de winkels aankomen en zoals veel fans door de trailers hebben kunnen kijken, the Witch of Umbra wordt gespeeld door een nieuwe stemactrice, Jennifer Hale (Naomi in Metal Gear Solid, Shepard in Mass Effect).

Deze beslissing leidde tot een aantal gemengde reacties, waardoor fans om meer informatie vragen, niet alleen bij Nintendo of Platinum, maar ook bij Hellena Taylor, de originele stemactrice achter de historische nasynchronisatie uit het eerste hoofdstuk.

Nou, na maanden van onbeantwoorde vragen heeft de actrice een reeks video's over haar uitgebracht Twitter profiel, waardoor een scenario onder de aandacht werd gebracht dat, indien bevestigd, niet alleen de game, maar ook PlatinumGames in een kwaad daglicht zou stellen.

In de video's beweert Hellena dat Platinum haar zou aanbieden "Een offensief aanbod" om opnieuw zijn stem te lenen voor Bayonetta 3, met een optreden rond de 4000 dollar, een cijfer dat niet bepaald exorbitant is en dat volgens de actrice niet weerspiegelt de waarde van zijn acteerervaring.

“Ik deed auditie voor de rol en slaagde er duidelijk met vlag en wimpel voor. Later kreeg ik een beledigend aanbod en dus dacht ik dat ik Hideki Kamiya zou schrijven om hem te vragen hoeveel ik waard ben. […] Hij zei dat mijn bijdrage aan het spel waardevol was en dat de fans wilden dat ik Bayonetta zou inspreken en dat de herinnering aan zijn eerste ontmoeting met mij als Bayonetta iets was waar hij om gaf. En toen boden ze me $ 4000 aan. Platinum had het lef om te zeggen dat ik het te druk had en dat ze geen compromis konden vinden met mijn schema.
Maar ik had niets dan vrije tijd."

Taylor vroeg haar fans later om: boycot Bayonetta 3door hen uit te nodigen hun geld ergens anders te investeren of aan een goed doel te schenken.

In de uren na de publicatie van de video's heeft de controverse sociale netwerken aangewakkerd, met verschillende internetpersoonlijkheden en mede-stemacteurs die hun steun voor de zaak hebben getoond. Vooral David Hayter, historische stem van Solid Snake in Metal Gear Solid en die een paar jaar geleden een soortgelijke behandeling aan de kaak stelde tijdens de ontwikkeling van Metal Gear Soldi V: The Phantom Pain, waar hij werd vervangen door een andere stemacteur.

Het is onvermijdelijk dat de reactie van Hideki Kamiya, uitvoerend directeur van Bayonetta 3, die in zijn profiel de zaak definieerde als "Triest, betreurenswaardig en onwaar", zonder verdere verklaringen toe te voegen (vanwege de waarschijnlijke geheimhoudingsverklaring).

Deze beweringen leidden tot "Volkswoede" van Hellena Taylor-supporters, vulden de post met memes, kritiek en protesten tot het punt dat Kamiya gedwongen werd om blokkeer alle reacties massaal. Het aantal geblokkeerde accounts was zo groot dat het algoritme van Twitter werd gedwongen om Blokkeer tijdelijk Kamiya's account.

Op het moment van schrijven hebben noch PlatinumGames, noch Nintendo de Hellena Taylor-versie bevestigd of erop gereageerd. We houden u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.