Via een bericht gepubliceerd op de officiële game blog, SEGA en Amplitude Studios hebben het uitstel van de consoleversie van HUMANKIND . aangekondigd, de managementtitel uitgebracht op pc (Steam / Epic Games) in 2020.

Volgens wat de uitgever heeft gedeeld, zal de game (voorlopig) het licht niet zien op PS4, PS5 en Xbox vanwege een aantal "Unieke moeilijkheden" gerapporteerd tijdens de ontwikkeling bij Amplitude Studios en Aspyr. Als zodanig kan SEGA nog geen echte releasedatum geven.

“We moeten slecht nieuws met jullie delen: wij en onze partners bij Aspyr Media hebben onverwachte problemen ondervonden bij het overzetten van HUMANKIND naar consoles en moeten de release op PlayStation 4/5, Xbox One en Xbox Series X|S. tot nader order uitstellen. We weten dat dit voor velen van jullie frustrerend zal zijn,
maar we geloven dat deze vertraging het beste is,
om u de best mogelijke console-ervaring te bieden.

Als je een van degenen bent die hebben pre-order HUMANKIND op consoles, geen paniek! U kunt gebruikmaken van de mogelijkheid om krijg je geld terug op je aankoop, altijd afhankelijk van de intern beleid van digitale winkels (PS Store en Microsoft Store.)