De afgelopen jaren hebben we iets van een verandering in hiërarchieën in de relatie tussen digitale winkels en game-uitgevers van expliciete inhoud. Als Steam en PlayStation in het begin geen probleem hadden om games met een beetje pittige dynamiek uit te brengen (games die we je onder andere steeds meer in de kolom hebben gebracht Bad Taste-spellen), hebben deze twee recentelijk het uiterlijk van deze titels keer op keer beperkt, waarbij Sony zelfs zo ver ging als publiceer ze niet in de kofferbak.

Aan de andere kant, Nintendo, dat door velen wordt beschouwd een gezinsvriendelijk platform, begon goed te keuren en te publiceren op de Nintendo eShop van Nintendo Switch steeds meer knipogende en rode lichttitels, binnen bepaalde grenzen natuurlijk (gore, rauw geweld enz.) Maar het lijkt erop dat zelfs het Kyoto-huis bereid lijkt om de greep op het publiek van "echte kenners" losmaken.

Volgens wat onthuld door Gamuzumi, bekende uitgever van titels eroge voornamelijk aanwezig op het portaal van Nutaku, zou Nintendo opnieuw doen heeft zijn beleid gewijzigd ten aanzien van acceptabele expliciete inhoud in de Nintendo eShop, na de aankomst van enkele e-mails met betrekking tot de afkeuring van hun nieuwste game Hete Tentakels Shooter laatst uitgebracht op Nutaku 5 september 2022.

“Het lijkt erop dat Nintendo de beperkingen op wat wel of niet op hun consoles mag worden uitgebracht, opvoert. We hebben onze game ingediend voor definitieve goedkeuring en na een maand hebben we nog steeds geen antwoord ontvangen, maar we hebben een e-mail ontvangen die suggereert dat de game "misschien" niet binnen hun beleid valt."

Op dit moment heeft de uitgever om een ​​nieuwe goedkeuring van het spel verzocht, en stelt er een voor gecensureerde versie dat gaat om de naakte lichamen van de ontkleedbare jonkvrouwen te bedekken tijdens de gameplay van Hot Tentacles Shooter, in de hoop de game uit te brengen en misschien te ontdekken welke inhoud vanaf nu op de Switch zal worden toegestaan.