Stel je voor dat je een werknemer of manager bent van Rockstar Games wie wordt er wakker tijdens de 18 september 2022. Nee kom op, stel je voor! Je wordt wakker, drinkt je koffie, checkt de berichten en vindt dat Veel van het GTA VI-materiaal is gestolen en vrijgegeven online.. Kortom een ​​rustige zondag.

Serieus, vanmorgen de community van gamers en vooral fans van de serie Grand Theft Auto werd wakker met een gigantisch lek dat, indien bevestigd, een aantal interessante details zou onthullen over de nieuwste inspanning die momenteel in ontwikkeling is bij Rockstar.

Maar laten we bij het begin beginnen.

Volgens de subreddit r / GamingGeruchtenLeaks, over 7:00 een bericht gepubliceerd op GTAForums gebruiker theepottuberhacker beweerde in het bezit te zijn van ben 90 clips die behoren tot een zeer alfaversie van GTA VI, compleet met screenshots gerelateerd aan de game build code en ontwerp documenten genaamd "Americas".

Ondanks enige scepsis van gebruikers, hebben vele anderen de angstaanjagende bevestigd waarheidsgetrouwheid van het materiaalen ga dan verder met de volgende vraag: hoe hij het heeft weten te bemachtigen? Blijkbaar zou de gebruiker in kwestie de beruchte zijn hacker die een paar dagen geleden zou zijn geweest het systeem van het bekende taxi- en bezorgbedrijf Uber . overtreden, toegang krijgen tot vertrouwelijke bestanden en de waarde van het aandeel doen kelderen door ben 2 miljard. Deze zelfde hacker zou dan geïntroduceerd in de Slack-server die is bedoeld voor interne communicatie van Rockstar Games, dus gratis toegang tot en download van al deze bestanden.

Maar waar bestaan ​​deze 90 video's uit?

De meeste gedeelde clips tonen afbeeldingen van echte tests van de spelmechanica, animatie en karakter rigging, binnen een kaal scenario dat is ontworpen voor dit soort veel voorkomende praktijken bij de ontwikkeling van videogames, een teken dat het lek afkomstig is van een versie van GTA VI die nog volop in ontwikkeling is.

Later worden ze echter ook getoond verschillende gameplay-sequenties, zet in wat het lijkt een eigentijdse versie van Vice City en met hoofdrolspelers Lucia JasonTwee partner in de misdaad die - zoals in GTA V voor Travor, Michael en Franklin - al dan niet bestuurbaar zijn via de realtime karakterwisselingen tijdens het spelen. En dat is niet alles, als je nog dieper graaft, zie je misschien wat nagesynchroniseerde dialogen en die verwijzen naar tekens zoals Jay Norris, de CEO van de Facebook-spoof Infiltrant in je leven.

Natuurlijk bevat het lek ook hergebruikte activa hoe politie auto's o zelfs stripclubs al gezien in GTA Online, maar het is algemeen bekend dat tijdens de ontwikkeling het hergebruik van materialen zoals: placeholder is vrij gebruikelijk. Desalniettemin zijn veel gebruikers ervan overtuigd dat het veel werk is dat geen door fans gemaakte mods sarebbe in grado di Creare en dat deze "GTA VI"-beelden (naar alle waarschijnlijkheid) zullen worden verwijderd door Rockstar Games, die op dit moment in schade controle modus:.