De tweede dag van de Tokyo Game Show begint met misschien wel een van de meest onvoorspelbare "wild cards" onder de deelnemers: Konami. In feite heeft het Japanse bedrijf het afgelopen jaar schuchter voet aan de grond gezet op de videogamemarkt, exclusief de eFootball-beugel. Zal hun presentatie voor verrassingen kunnen zorgen? Laten we het uitzoeken!

De terugkeer van Suikoden in HD!

Voordat Konami verder ging met de eigenlijke flab van het programma, liet hij er een vallen "Bowler" tijdens de eerste uren van de dag: de komst van een HD Remastered van de eerste twee hoofdstukken van Suikoden, de historische JRPG-serie die begon in 1997 op PlayStation. Deze nieuwe collectie komt op PlayStation, Xbox, Nintendo Switch e PC in de loop van 2023.

Yu-Gi-Oh! Duel Links

Ze zijn goed gepasseerd 6 jaar sinds de release van Yu-Gi-Oh! Duel Links, de versie "Lite" van het verzamelkaartspel gebaseerd op de late manga Kazuki Takahashi. Om dit jubileum te vieren, heeft Konami aangekondigd op TGS 2022 de komst van de wereld van Yu-Gi-Oh! VRAINS en Oproeping linken.

Met de volgende update, Spelmaker & AiGa Onizuka Soulburner ze kunnen worden ontgrendeld en in het spel worden gebruikt, samen met een nieuwe boosterpack inleidend structuurdek zodat iedereen zich kan voorbereiden op de nieuwe indeling.

Yu-Gi-Oh! Meester Duel

Binnen de eigenlijke expo in plaats daarvan, sommige Yu-Gi-Oh! Met Master Duel konden spelers een voorbeeld bekijken van een van de nieuwe functies die gepland zijn voor de volgende updates: De poort voor één speler gewijd aan het zombie-archetype Vendread.

Naast deze nieuwe modus ontvangt de game een nieuwe banlist die hierna van kracht wordt 30 september 2022, een paar dagen na het einde van de nieuwe Synchro x Xyz-evenement die zal beginnen September 20.

CYGNI: Alle wapens schieten

De laatste grote game die tijdens deze conferentie opnieuw is bekeken, is CYGNI: Alle wapens schieten, next generation shoot 'em up gepresenteerd tijdens de laatste Gamescom in Keulen en een beetje in het geniep gepasseerd. Ontwikkeld door de Schotse studio van KeelWorks Beperkt, wordt in de toekomst uitgebracht op PlayStation 5, Xbox-serie X | S e PC Steam.

“Ongewapend, in de minderheid en volledig alleen, duik in de helse lucht van een strijd om te overleven bij de laatste wanhopige poging. Kies of je je kracht wilt richten op aanvalswapens of verdedigingssystemen, en het hoofd moet bieden aan meedogenloze golven van vijanden die vanaf de grond en van bovenaf aanvallen.

Upgrade je schip door nieuwe technologische hulpmiddelen te verzamelen en kolossale buitenaardse bazen te verslaan in viscerale gevechten; alles geven om te overleven."

Voorlopig geen spoor van het vele lawaai Silent Hill 2 remake ontwikkeld door Bloober Team en wiens afbeeldingen over de hele wereld zijn geweest.