Zelfs niet de tijd om op adem te komen van gebeurtenissen Nintendo e PlayStation, in het licht van de Tokyo Game Show 2022, waarover we al moeten praten over wat wordt getoond in de Ryu Ga Gotoku-top 2022, het evenement aangekondigd door SEGA en toegewijd aan de wereld van Yakuza.. of beter Als een draak (Ryu Ga Gotoku).

Ja, de aankondiging van gisteren van Als een draak: Ishin! het was een beetje de smaak van de rebranding in het Westen van de serie, na ben 17 jaar van het PlayStation 2-debuut.

Verhaaltrailer voor Like a Dragon: Ishin!

De trailer voor Als een draak: Ishin! vrijgegeven tijdens de RGG Summit 2022 gaat dieper in op wat gisteravond werd gezien, en toont zo nieuwe beelden over SEGA's vreemde benadering van de legende van Sakamoto Ryoma, tijdens het Bakumatsu-tijdperk van de Japanse Edo-periode. De remake van de PS3-titel komt op 22 februari 2023 uit op PlayStation, Xbox en pc.

“Voor deze nieuwe versie nemen we de beroemdste personages uit Yakuza 6 en 7 en nemen ze op in deze game, waardoor een uitzonderlijke cast ontstaat. We zullen ook verschillende nummers en andere goodies van eerdere games meenemen, waardoor het een All-Stars-versie wordt."

Als een draak 8

Toen kwam de bevestiging waar iedereen op zat te wachten: de officiële aankondiging van Like a Dragon 8, het nieuwe hoofdstuk van de "JRPG-doorbraak" van de serie. In dit hoofdstuk, Kiryu en Ichiban delen de spotlight, in een nieuw avontuur gepland voor de 2024 op PlayStation, Xbox en pc en nog in ontwikkeling.

"De schaal van deze game zal enorm zijn, het zal onze grootste game zijn. Deze game gaat over Kiryu die het verleden achter zich heeft gelaten en Ichiban die de hele toekomst voor zich heeft. We dachten dat we Kiryu terug moesten halen om over deze kwestie te praten."

Maar wat gebeurde er met Kiryu tussen Yakuza 6 en 7, waardoor hij een nieuw haar "veel meer pop" aannam?

Als een draak Gaiden: de man die zijn naam wiste

Deze vraag vindt een antwoord binnen de canoniek zijverhaal aankomen door 2023 op PlayStation, Xbox en pc, ter voorbereiding op Like a Dragon 8. In de woorden van de producer Masayoshi Yokoyama, Like a Dragon Gaiden keert terug naar de klassieke formule van de serie en plaatst zichzelf daarmee als een actie avontuur en in ieder geval groot de helft van Yakuza 6.