In de laatste dagen verschillende overheidsinstanties die zich bezighouden met antitrust ze begonnen het hypothetische te onderzoeken Microsoft's overname van Activision Blizzard. In het bijzonder, il Braziliaanse overheid is begonnen het woord te geven aan enkele van de belangrijkste "rivaliserende" bedrijven van het bedrijf Redmond en het platform Xbox.

En onder de verschillende Ubisoft, Google en Amazon heeft de Braziliaanse commissie de uitspraken bekend gemaakt van Sony over de kwestie, in eerste instantie gerapporteerd over ResetEra en vertaald door de krant Videogame Chronicles.

Microsoft Activision Blizzard

Binnen de release biedt Sony de jury een algemeen perspectief op de AAA-markt voor videogames, waarbij bijzondere nadruk wordt gelegd op de mogelijke exclusiviteit van merken zoals Call of Duty, de schietserie van Activision. Volgens het Japans-Amerikaanse bedrijf zou de overname van dit specifieke wereldwijd bekende merk in feite kunnen de markt voor consoles en de keuze van spelers op de laatste beïnvloeden.

“Volgens een studie uit 2019 is het belang van Call of Duty voor de wereld van entertainment in het algemeen onbeschrijfelijk. Het merk is het enige IP-adres van videogames dat de top 10 van de meest erkende merken ter wereld heeft bereikt, samen met giganten als Star Wars, Game of Thrones, Harry Potter en de Lord of the Rings. Call of Duty is zo populair dat het de keuze van een console beïnvloedt, en de gemeenschap is zo gevestigd dat het geen rivaal heeft, zelfs als een concurrent het budget had om een ​​soortgelijk project te maken. […] De serie is synoniem geworden met de first person shooter en definieerde een hele categorie. Dit blijkt uit de betrokkenheid van spelers op sociale media: Call of Duty heeft meer dan 24 miljoen volgers op Facebook, tegen 7 miljoen in Battlefield; en meer dan 12 miljoen volgers op Instagram vergeleken met de 2 miljoen van Battlefield. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat spelers zullen overschakelen naar een alternatief, waardoor ze hun vertrouwdheid met het spel, de geleerde vaardigheden en vrienden met wie ze hun games delen op Call of Duty, verliezen."

Onmiddellijke reactie van Microsoft en Phil Spencer, die specificeerden hoe - voor het moment en voor contractuele verplichtingen met Sony - Activision Blizzard is verplicht om de volgende drie games in de serie op PlayStation uit te brengen.

Hoe zal dit verhaal eindigen? En wat vind je ervan?