Peebs hij is een persoon zoals wij allemaal. Elke dag wordt hij wakker, heeft hij een baan en in zijn vrije tijd koestert hij zijn passie voor videogames zijn games streamen voor de Super Nintendo (SNES) het delen van de game-ervaring met zijn volgers.

Maar op een dag, tijdens een van zijn live-sessies, stelde de goede Peebs zichzelf de volgende vraag: waar kan ik de handleidingen hiervan raadplegen spellen? Natuurlijk helpen tools zoals Google ons om alles te vinden wat we nodig hebben, maar dat betekent niet dat er geen meerdere zoekopdrachten zijn, wat zelfs tot een doodlopende weg kan leiden.

Bewogen door de noodzaak om een ​​archief te vinden en te bewaren dat gewijd is aan de handleidingen van een van de belangrijkste consoles in het medium, Peebs heeft de verantwoordelijkheid genomen om zijn eigen archief te creëren en beschikbaar te stellen voor iedereen op zijn site. Nou, na vele jaren van onderzoek is zijn werk gedaan.

Door de bijdrage van verschillende verspreide gebruikers is de site SNESManuals.com goed verpakt 840 handleidingen in het Engels gewijd aan Super Nintendo-titels, gearchiveerd in alfabetische volgorde en beschikbaar om te bekijken en te downloaden via het platform Archive.org.

“Zonder de hulp van jullie hadden we het niet kunnen doen. Op Twitter, Discord, Reddit. Door het woord te verspreiden en handleidingen hier en daar op te sporen. In twee jaar tijd zijn we van 52% naar 100% gegaan.”

En nu? Volgens wat op de site te zien is, zouden de volgende doelen van Peebs' archivarishonger zijn: Super Famicom, Nintendo 64 e Virtual Boy. Maar zoals de gebruiker zelf al heeft voorzien, zullen deze taken nog enige tijd in beslag nemen.