Met de release van Sonic Origins, de verzamelaar van de eerste drie vier 2D-hoofdstukken die zijn uitgebracht op SEGA Mega Drive e Mega-cd, het derde hoofdstuk Sonic The Hedgehog 3 het moest enkele wijzigingen ondergaan in zijn presentatie. De geremasterde versie van de game bevat inderdaad een nieuwe soundtrack niet echt gewaardeerd door de community.

Deze ongelukkige gebeurtenis is echter heropend het spreekwoordelijke Pandora's doos rond een van de grootste mysteries van de franchise. Het begon allemaal in 2006 wanneer een YouTuber met de naam Qjimbo veronderstelde - door analyse van muziekvideo's en interviews met voormalige SEGA-medewerkers - dat sommige muzieknummers van Sonic 3 zouden zijn samengesteld uit niemand minder dan Michael Jackson.

Met het uitbreken van het seksueel misbruikschandaal waarbij de zangeres in 1993 betrokken was, ja, sommige ex-medewerkers van het Japanse softwarehuis beweerden dat de door Jackson geproduceerde tracks waren verwijderd om te voorkomen dat de goede naam van SEGA in de juridische kwestie zou worden betrokken. Maar wat Qjimbo naar de tafel bracht, creëerde een echt mysterie, dat tot op de dag van vandaag onopgelost is gebleven.

Welnu, de bevestiging van de deelname van de zanger aan de soundtrack van de game kwam van Sonic's "vader", Yuji Naka via een bericht op Twitter waar hij behoorlijk verrast is door de keuze van SEGA, ondanks dat deze de nummers van Jackson nog steeds gebruikt op zijn sociale kanalen (TikTok bijvoorbeeld).

“Maar heeft Sonic Origins' Sonic 3 verschillende nummers? Oh mijn god, de muziek van Sonic 3 is veranderd, ook al gebruikt SEGA Official nog steeds de liedjes van Michael Jackson."

Bovendien zouden deze beweringen bevestigen wat werd gezegd door een van Jackson's co-componisten, Brad Buxer, tijdens een interview (stil genoeg geslaagd) voor deAbbey Road Institute of Paris afgelopen mei 2022.