De dag is eindelijk aangebroken. Vanaf nu de vernieuwde PlayStation Plus is overal beschikbaar Europa, waardoor abonnees hun abonnement kunnen upgraden en profiteren van de voordelen van verschillende Essential-, Extra- en Premium-niveaus, inclusief de mogelijkheid van speel PS1-klassiekers via emulatie.

Echter, zoals vorige maand gebeurde met de Aziatische versie van de service, ook in dit geval de meeste games die momenteel beschikbaar zijn, draaien in PAL-formaat op 50 Hz.

Zoals gedocumenteerd door de YouTuber Mysticus en later bevestigd door verslaggevers van Videogame Chronicles, zouden titels als Ape Escape, Everybody's Golf, Jumping Flash, Kurushi, Siphon Filter, Wild Arms en Worms World Party op een 50Hz verversingssnelheid bij 50 frames per seconde, typisch kenmerk van games in PAL-formaat.

Andere titels zoals Jumping Flash zouden daarentegen zijn uitgebracht met een specifieke patch in staat om een ​​framesnelheid van 60 fps te retourneren, zelfs met de PAL-versie van het spel. Dit hulpmiddel heeft echter geleid tot andere complicaties, zoals: het creëren van grafische artefacten en ghosting-effect.

Games als Tekken 2, Mr Driller en Oddworld: Abe's Oddysee zijn eindelijk uitgebracht in NTSC-versie, dus in hun “ongewijzigde” versie en op maximale snelheid.

In de uren na de publicatie van de verschillende nieuwsberichten over dit onderwerp, PlayStation Europe heeft op zijn sociale kanalen aangegeven dat: in de toekomst zal het mogelijk zijn om toegang te krijgen tot NTSC-versies van alle games, niet alleen in Europa, maar ook in alle andere regio's die door dit probleem worden getroffen.

"We zijn van plan NTSC-opties uit te brengen voor de meeste games die worden aangeboden op de PlayStation Plus Premium- en Deluxe-abonnementen in de regio's Azië, Europa, het Midden-Oosten, India, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland."