Laten we het weer over Final Fantasy hebben XVI. Na de laatste video gepresenteerd op Stand van zaken van juni, de directeur Naoki Yoshida woonde verschillende media-interviews bij om het spel te promoten. In een recente chat voor IGN sprak goede Yoshi-P over hoe spelers de wereld van . kunnen verkennen Valistea en zijn 6 koninkrijken.

Vergeleken met zijn voorganger, Final Fantasy XV, is dit nieuwe hoofdstuk in de JRPG-serie van square Enix zal geen verkenbare wereld presenteren volgens de klassieke canons die games Open wereld ze leerden ons lief te hebben (of te haten). In plaats daarvan zal FF XVI een spelwereld bevatten die erg lijkt op titels als Pokémon Legends: Arceus o Monster Hunter World, waar de speler zal in staat zijn om de 6 rijken van Valisthea te verkennen als aparte kaarten.

“Volgens ons onderzoek hebben we geconstateerd dat veel spelers van de jongere generatie Final Fantasy nog nooit hebben gespeeld of geen interesse tonen in de serie. Om een ​​game te maken die niet alleen onze trouwe spelers, maar ook de nieuwe generaties zal boeien en resoneren, hebben we zelf verschillende titels gespeeld en ja, in FF XVI vind je verschillende inspiraties uit de meest recente Triple A RPG Open World. We hebben echter besloten om te voorkomen dat het ontwerp van een open wereld ons beperkt tot een enkele open ruimte, en om je een verhaal te brengen dat de hele wereld kan omspannen, waarbij de nadruk ligt op een spel dat is gebaseerd op onafhankelijke gebieden die de speler een gevoel van echte realiteit kunnen geven. en correct wereldwijde schaal. '

Vervolgens, bevestigde de regisseur dat Final Fantasy XVI krijgt een feestsysteem, waarin de speler alleen Clive kan besturen, waarbij de AI van de metgezellen als ondersteuning fungeert.

“We wilden de fans niet overweldigen door te veel te onthullen in de nieuwste trailer, dus concentreerden we ons vooral op de gevechten van Clive. “Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te zeggen dat Clive het grootste deel van de reis zal worden vergezeld door een of meer teamgenoten. Deze zullen deelnemen aan de gevechten en met hem praten, maar ze zullen worden bestuurd door de AI, zodat spelers zich kunnen concentreren met alleen Clive. "

We herinneren je eraan dat Final Fantasy XVI zal worden uitgebracht op PlayStation 5 in de loop van de zomer van 2023.