Blade Runner: verbeterde editie wordt morgen gepubliceerd op Stoom. De remaster van de game die oorspronkelijk in 1997 werd uitgebracht, is toevertrouwd aan nachtduik Studios, studio met activa verschillende games en geremasterd, terwijl de originele titel is ontwikkeld door Westwood Studios, bekend van de serie Command & Conquer.

Dit is een realtime avontuur dat zich afspeelt in het futuristische (ten tijde van de release van de game) Los Angeles in 2019. De game heeft een ander verhaal dan de film, maar speelt zich af in hetzelfde universum en ten tijde van de release werd beschouwd als een van de titels met de rijkste game-omgeving ooit gemaakt.

Voor degenen die niet bekend zijn met het Blade Runner-universum, de naam is de naam die erin wordt gebruikt door replicantjagers (volledig mensachtige androïden). Het geweldige idee van de game is dat bij elke run de personages die replicanten zijn, veranderen. En we hebben het over 70 verschillende karakters, allemaal gemaakt in motion-captur, allemaal met verschillende dagelijkse verplichtingen. Ook opgenomen in de titel zijn acteurs uit de film uit 1982, zoals Sean Young, James Hong, Joe Turkel, Brian James en William Sanderson. In de praktijk is het een onderzoek waarbij het mysterie elke keer verandert.

Blade Runner: Enhanced Edition zal beschikbaar zijn voor aankoop op Stoom vanaf 23 juni voor de prijs van € 9,99.