Sinds het begin van de wereldwijde COVID-19-pandemie, de videogame-industrie en werken op afstand (Het Nieuwe Werken) hebben ongelooflijke resultaten opgeleverd. De mogelijkheid om in het comfort van je eigen huis te werken - vooral voor degenen die op het gebied van spelprogrammering werken - is zo succesvol geweest dat het ertoe heeft geleid dat sommige softwarebedrijven het gebruik van deze praktijk permanent of in hybride vorm uitbreiden.

Volgens het hoofd GameIndustry.biz, die onlangs de resultaten van het onderzoek publiceerde op Beste plekken om te werken, 96% van de respondenten wil graag op afstand zaken blijven doen.

Met het wegnemen van beperkingen over de hele wereld, zijn andere softwarebedrijven echter begonnen terug te keren naar face-to-face werk voor alle werknemers. En in het geval van Cloud Imperium Games, de ontwikkelaars van Star Citizen, heeft dit nogal wat problemen opgeleverd voor zijn testers.

Star Citizen Cloud Imperium-spellen

Volgens de getuigenis van een van de inmiddels voormalige medewerkers van Cloud Imperium Games Kipplan-zaak, zou het softwarehuis hebben ontslagen de testers dat - door onmogelijkheid of gezondheidsproblemen - ze weigerden ter plaatse te werken na een recente update van het beveiligingsbeleid.

“Vandaag ben ik mijn baan bij Cloud Imperium Games Austin kwijtgeraakt omdat ik opkwam voor mijn collega's. We waren genoodzaakt om terug te keren naar onze kantoren na de verwijdering van het vaccinbeleid. Mensen in families met immunosuppressiva of die risico liepen, kregen een korte verlenging van de tijd voordat ze terugkeerden naar het kantoor."

De implementatie van externe banen heeft de komst van verschillende talenten uit verschillende delen van Amerika mogelijk gemaakt. Echter, deze modus verwijderen ten gunste van een model in aanwezigheid het dwingt deze laatste te streven naar een dak zo dicht mogelijk bij het kantoor. Wat, wat de stad Austin betreft, best ingewikkeld blijkt te zijn.

“Austin, Texas staat op de 16e plaats van de duurste plaatsen om te wonen in de Verenigde Staten, en de kosten van levensonderhoud blijven stijgen. De meesten van ons zijn meer dan 60 mijl verwijderd van het kantoor en de gasprijzen zijn momenteel helemaal niet gunstig. Een aantal van mijn collega's is wegens stijgende huren uit huis gezet en gedwongen om naar huis terug te keren naar hun familie. Geen van degenen die in een van de snelstgroeiende media in de branche werken - videogames - zou zich tijdens hun carrière geen huis moeten kunnen veroorloven. Vandaag vraag ik u allemaal om na te denken over hoe uw bedrijf u behandelt. Denk na over wat er kan worden verbeterd en doe je deel om voor jezelf te vechten.

Omdat je beter verdient."

Volgens een anonieme recensie gepubliceerd op de portal Glassdooreen gebruiker zou echter hebben beweerd dat: Cloud Imperium Games is niet geschikt voor het ondersteunen van een werkcultuur die openstaat voor alle levensstijlen en gezichtspunten. In feite lijkt het erop dat, in de context van Smartworking, geen van de medewerkers zou worden voorzien van de benodigde tools voor een soepele en nuttige productiviteit. Op dit moment heeft Cloud Imperium Games niet gereageerd op het verhaal, maar we houden je op de hoogte als er verdere ontwikkelingen komen.