Sony hij raakt er steeds meer aan gewend om zijn nieuwe games op pc uit te brengen, maar er is geen spoor van zijn oude glorie, en hij zal er waarschijnlijk nooit over nadenken. Dit is waar de fans in het spel komen, onvermoeibaar werken ze erin geslaagd om er een te creëren PC-versie van Jak And Daxter, game ontwikkeld door Stoute hond voor PlayStation 2.

Er is sprake van een echte hercompilatie van de volledige spelcode zodat Jak en Daxter: The Precursor Legacy als native applicatie op pc werkt. Het project, dat nu ongeveer 80% bedraagt, is het resultaat van veel hard werk, aangezien, zoals geschreven door de ontwikkelaars, de originele game was "Geschreven in GOAL, een aangepaste Lisp-taal ontwikkeld door Naughty Dog", wat betekent dat het kleine team dat daar werkt, moet "Decompileer de originele spelcode in voor mensen leesbare GOAL-code, ontwikkel onze compiler voor GOAL en compileer de spelcode opnieuw voor x86-64".

We hebben een groot aantal opties toegevoegd aan de game-instellingen (en enkele verwijderd die niet logisch waren), zodat je een meer bijgewerkte ervaring of een meer PS2-achtige ervaring kunt hebben als je dat wilt. Het is aan jou! Er zijn ook tal van extra's en geheimen die je kunt ontdekken. Ons doel is om de basisgameplay (besturing, fysica, gedrag, enz.) te behouden, maar als je problemen of verschillen vindt, aarzel dan niet om erover te praten.

Sommige van deze "meer up-to-date" opties omvatten betere ondertitelingsbesturing, aangepaste resoluties en camerabesturing, maar in termen van algehele gameplay hebben ze de lichtbollen ook "makkelijker te zien" gemaakt.

Hoewel het project nog niet voltooid is, kan het van de site worden gedownload en afgespeeld github van het project. Hieronder zie je een video van de game gemaakt in 4K met 60FPS.