In de afgelopen uren het portaal AppMagic publiceerde de eerste statistieken over Diablo Immortal, de nieuwe mobiele versie van het merk Blizzard. In slechts twee weken na de release heeft de titel de schoonheid verzameld van: 24 miljoen dollar aan microtransacties, een werkelijk verrassend resultaat als we denken aan de talrijke kritieken (en de daaruit voortvloeiende bombardementen op recensies) veroorzaakt door de publieke tirade voor dit winkelsysteem.

Diablo Immortal Activision Blizzard Pay to Win-saldo

De cijfers vertellen ons ook hoe Diablo Immortal de 8 en een half miljoen downloads, waarbij de VS de landen met de meeste gebruikers leidt (26%). De Amerikanen zijn ook de beste spelers in het spel 43% van de opbrengst aan microtransacties komt uit de Verenigde Staten.

Ondanks de sterke polarisatie van het publiek, wordt Diablo Immortal bevestigd als een commercieel succes voor Blizzard, dat onlangs ook onthulde dat het niet van plan is om Diablo IV als Immortal te gelde te maken, aangezien de eerste zal worden verkocht als een "vol- geprijsd spel" voor pc en console.