Het is een tijdje geleden dat we erover praten AM2R (nog een Metroid 2-remake). Het fangame-project gewijd aan het tweede avontuur van Samus, gepubliceerd op Game Boy in 1991 werd het voor het eerst uitgebracht in augustus 2016, en ging zelfs zo ver dat het verscheen als een nominatie voor de The Game Awards van datzelfde jaar.

Het verlaten van de anonimiteit bleek echter fataal voor het project, dat talloze DMCA-rapporten ontving van Nintendo, dat al een eigen officiële remake had ontwikkeld door Mercury Steam volgend jaar: Metroid- Samus Returns. Dit evenement maakte een einde aan de ambities van Milton "DoctorM64" Guasti, Esteban "DruidVorse" Criado en Robert "Sephazon" Maloney, die het project moesten sluiten.

Nou, 6 jaar later keren ze alle drie terug naar de wereld van metroidvania dankzij een samenwerking met Squid Shock Studios voor de ontwikkeling van Bō: Path of the Teal Lotus.

Zoals blijkt uit de laatste update die is gepubliceerd op de Kickstarter-pagina van het spel, werd bekendgemaakt dat Guasti, Criado en Maloney worden volwaardige leden van het ontwikkelteam, in hun respectievelijke rollen als Level Designer, Director of QA Testers en Director of Production and Publishing.

Begonnen als een eenvoudig crowdfundingproject, slaagden de twee oprichters en enige medewerkers van de studio er afgelopen februari in om het aandeel van goed 174.999 $. De release van de titel wordt op beide verwacht Stoom die van Nintendo Switch binnen de 2023.