De Final Fantasy VII Remake Saga wordt er een trilogie. Dit werd bevestigd door dezelfde producent van het project Yoshinori Kitase tijdens de aankondiging van het tweede hoofdstuk dat in de winter van 2023 op PlayStation 5 komt: Final Fantasy VII Wedergeboorte.

"Het verleden is voor altijd, maar de toekomst kan veranderen." Dit is het uitgangspunt van het nieuwe hoofdstuk. Na de gebeurtenissen van Final Fantasy VII Remake, zullen Cloud en metgezellen proberen het te begrijpen wat is het echte doel van Sephiroth?, nu de geschiedenis van Midgar voor altijd is veranderd. Wat gaat er nu gebeuren? En wat zal de rol van Aerith in dit alles zijn?

Onmiddellijk na de aankondiging maakten de sociale kanalen van Square Enix bekend een officieel communiqué ondertekend door de speldirecteur Naoki Hamaguchi.

“Het Final Fantasy VII Remake-project zal in drie delen worden opgesplitst, maar FF VII Rebirth is veel meer dan een enkele aflevering in de serie. We ontwikkelen het met alle passie en toewijding die nodig is om een ​​origineel spel te maken en je ernaartoe te brengen
de beste gameplay en wereldbouwervaring die mogelijk is."

Ook de creatief directeur Tetsuya Nomura bevestigde dat - door een nieuwe structuur in ontwikkelingsbeheer - sommige teamleden Ik ben al bezig met het derde en laatste hoofdstuk van dit nieuwe - nu kunnen we dit definiëren - avontuur.