Het concept van het gezelschapsspel is de afgelopen generaties zeker verzwakt. Of misschien is het juister om te zeggen dat het veranderd is. De focus van multiplayer-games is verschoven naar producten die knipogen - of volledig omarmen - het bordspelgenre, en vertrouwen op het gemak om een ​​match relatief gemakkelijk op een game te baseren dankzij online spelen. Het aspect van de lokale game ademt nog steeds adem in de scrollende beat'em ups, waaronder River City Girls, dat pareltje van Streets of Rage 4 en het gloednieuwe TMNT: Shredder's Revenge zeker opvallen. Er zijn ook enkele titels die moedig proberen een ruimte te creëren zonder de gebaande paden te betreden, zoals de al te onderschatte Killer Queen Black. Maar waar is de dynamiek van de "partij"? Een van de laatste exponenten die ik het meest op prijs stelde - ik wil het merk Mario Party niet - was de gek Battleblock Theater of the Behemoths, daterend uit 2013. Nintendo heeft die markt zeker niet verlaten en naast de eerder genoemde "Party"-serie vinden we Mario Tennis, Mario Golf, de Sports-serie en vandaag, waarschijnlijk het sluiten van de Nintendo Switch-cirkel, is er het is ook Mario Strikers: Battle League Footbal.

Begin met fluiten

Natuurlijk wordt Mario Strikers op zichzelf niet als een canoniek gezelschapsspel beschouwd, net zoals Mario Golf of Tennis dat niet zijn, maar het hart van de ervaring leidt altijd tot hetzelfde resultaat: ze geven lokaal hun best. 

Battle League Football kan gespeeld worden tot 8-spelers op een enkele Nintendo Switch, uiteraard in staat om te profiteren van de individuele Joy-Con en enkele van de meest heerlijk chaotische situaties ooit te creëren. Want hoewel zoals al vermeld in de voorvertoning, de titel is erg technisch en veelzijdig, het blijft een uitbarsting van waanvoorstellingen.
En eerlijk gezegd is dat goed.

Mario Strikers: Battle League Football heeft een modus voor één speler die redelijk lang meegaat, maar wordt geplaagd door een verontrustend niveau van uitdaging. De eerste Cups die ons worden gepresenteerd zijn in feite van een ontwapenend gemak, wat aan de ene kant een geweldige manier is om het geld bij elkaar te schrapen om de personage-uitrusting te ontgrendelen, maar na een paar games leidt het tot traagheid. Als we de "Galactic"-modus hebben ontgrendeld, worden we opnieuw geconfronteerd met dezelfde kampioenschapsbekers, maar deze keer met een verrassing: de CPU begint vals te spelen. Een zeer sterke input-watersnip zorgt ervoor dat het thema van de tegenstander precies weet wanneer hij tackles moet gebruiken om de bal in bezit te nemen en wanneer hij op het juiste moment moet ontwijken terwijl we proberen de glijbaan in te gaan. Dit alles uiteraard gekruid met perfecte passes en schoten, terwijl onze keeper in de meeste gevallen niet gewend lijkt te zijn aan zijn taak om de spiegel van het doel te verdedigen.

Mario Strikers Battle League Football - Review

De kracht van vriendschap

Kortom, het spelen van de Galactic-modus van Mario Strikers kan erg zenuwslopend zijn, hoewel de in-game valutaprijs eigenlijk hebzuchtig genoeg is om ons in deze martelende (kampioenschap) helse ronde te duwen.

Met een meer beredeneerde moeilijkheidscurve, en geëxploiteerd vanaf de klassieke modus, zou het veel interessanter zijn geweest om deze minitoernooien aan te gaan en in plaats daarvan je gaat van self-finishing matches naar frustrerende matches waar je vaak het gevoel hebt dat je het spel niet onder controle hebt. Gelukkig komt multiplayer ons te hulp. En hier is het goed om een ​​verduidelijking te maken: Mario Strikers: Battle League Footbal heeft geen zin om alleen te spelen.

Zou iemand ooit Donkey Konga spelen zonder de randapparatuur voor bongo's? Ik betwijfel het. Hier ben je, De randapparatuur van Mario Strikers is vrienden. Ik wil niet de online modi, die de game zeker tot leven kunnen en zullen brengen, en waar ik binnenkort op terug zal komen, maar er is gewoon geen verhaal. En het is duidelijk dat het een puur persoonlijke mening is (zoals dit hele artikel), maar er gaat niets boven de voldoening om deze titel lokaal te spelen.

Mario Strikers: Battle League Football - Digital Foundry analyseert prestaties en graphics - NintendOn

Onder andere zij aan zij spelen met je vrienden - die na een paar wedstrijden misschien niet zo veel meer vrienden zijn - laat het spelsysteem zijn best doen. Mario Strikers is in feite een titel die gemakkelijk in de categorie "gemakkelijk te leren, moeilijk te beheersen" valt, maar niet alleen: het weet op elk niveau te entertainen. Het dev-team heeft enkele trucs bedacht om nieuwelingen het spel te laten benaderen, objecten en / of hyperthires te elimineren, maar in werkelijkheid is de echte kracht van Strikers om te kunnen zijn gemakkelijk door iedereen te spelen, zonder zijn ziel te verliezen, zelfs niet als hij op de lagere niveaus speelt. De titel is snel en direct en maakt elke wedstrijd spannend tussen spelers die zij aan zij strijden, waardoor een bevredigende en verslavende ervaring ontstaat. Kortom, Mario Strikers: Battle League Footbal is een van die games die perfect is voor avonden met vrienden.

Mario Strikers: Battle League Football Switch kopen Nintendo Eshop

Wereldwijd voetbal

Het is noodzakelijk om een ​​paar woorden te wijden aan de online tegenhanger van Mario Strikers, de grootste verandering van deze nieuwe iteratie. Bij een aantal snelle wedstrijden realiseer je je dat je snel partica betreedt en snel een of meer tegenstanders (of metgezellen) vindt om in het spel te springen. Qua verbindingsstabiliteit kan je, ook zonder gebruik van de kabel maar kunnen rekenen op een goede wifi verbinding, prima vriendschappelijke wedstrijden spelen en gezien de standaard duur van de wedstrijden (vier minuten) is het makkelijk online in te duiken gamesessies en ontsnapping, perfect voor het spel.

Kortom, deze nieuwe Mario Strikers lijkt goed te werken. De onbekende factor ligt echter in de modaliteit die is bedacht vanuit het oogpunt van e-sport, namelijk de Club Striker. Net als veel andere online titels, zal Battle League Footbal per "seizoenen" evolueren en elke club kan tijdens deze periode punten verdienen om de internationale ranglijst te beklimmen. Een club hebben betekent dat je verschillende teams onder je embleem plaatst, die allemaal met hetzelfde doel strijden en proberen je club zo prestigieus mogelijk te maken.

De game nodigt je uit om je eigen club te creëren dankzij een reeks opties waarmee je het wapenschild, het T-shirt en vooral je eigen stadion kunt veranderen. De karakterisering van de laatste is de meest interessante, omdat het niet beperkt is tot het laten kiezen van een reeks bestaande configuraties, maar, afhankelijk van het gekozen hoofdthema, het ons in staat stelt om verschillende wijzigingen voor ons halve veld te ontgrendelen. Deze elementen die moeten worden geregeld en waarmee we online kunnen pronken, worden echter niet ontgrendeld met de klassieke valuta van het spel, waarmee we de apparatuur kopen, maar met de punten die zijn verkregen in de online competities.

Kortom, het lijkt erop dat Nintendo veel aandacht besteedt aan de "e-sport" ziel van zijn nieuwste exclusieve, wat hopelijk continue ondersteuning van de titel betekent. .

Crunchyroll - Mario Strikers: Battle League bereikt het veld in overzichtstrailer [UPDATED]

Drievoudig fluitje

Mario Strikers: Battle League Football is een titel die niet alles kan veroveren. Er zijn weinig modi voor één speler, ook vanwege de aard van de titel die niet goed samengaat met variatie en hybridisatie. Het zou natuurlijk interessant zijn geweest om een ​​goed verpakte verhaalmodus te hebben om de ervaring van degenen die strikt solo spelen uit te werken en het ontbreken van een dergelijke modus wordt gevoeld, vooral als je weet waartoe Nintendo in staat is, op zoek naar bijvoorbeeld titels als verpletteren. Een ander pijnpunt is de selectie: slechts 10 tekens. Gelukkig, maar het tegenovergestelde zou absurd zijn geweest, elk van hen wordt uitstekend gekarakteriseerd, zowel in hun vaardigheden als in hun speelstijl en in de uitstekende animaties die hen bewegen, tot aan de spectaculaire Hyperthires, waarvan het echter zou hebben leuk geweest om in ieder geval één variant te hebben.

Afgezien daarvan is Mario Strikers: Battle League Football een titel die niet mag worden onderschat. Gesteund door solide, gelaagde gameplay en boeiende esthetiek, is het een game waar je moeilijk uit kunt breken, vooral als je in gezelschap wordt gespeeld.