De afgelopen week is er veel gesproken over sonisch Frontiers. Op IGN geplaatste gameplaybeelden kregen gemengde reacties, met enkele fans van de blauwe egel die - teleurgesteld over de kwaliteit van wat wordt getoond - ze schreeuwden om uitstel van de wedstrijd.

In een interview voor VGC, het hoofd van de Sonic Team Takahashi Iizuka gaf zijn mening over wat er is gebeurd en herhaalde dat: Sonic Frontiers wordt niet uitgesteld ten koste van feedback gebruikers, waarmee de uitgang wordt bevestigd tegen het einde van 2022 su PS4, PS5, Xbox, PC e Nintendo Switch.

“Het verbaast ons niet zo veel. We begrijpen dat iedereen reageert op de video's die ze hebben gezien, en omdat ze niet hebben begrepen wat deze nieuwe gameplay kan doen, vergelijken ze deze met andere games die ze al kennen. We zien veel mensen zeggen “oh, dat is het, of het is zo, maar het is niet zo en het is niet zo”.

Maar echt, het team werkt aan het creëren van dit nieuwe formaat voor Sonic, iets wat we een Open Zone-formaat noemen. En dit nieuwe systeem bestaat in geen enkele andere game waarmee het wordt vergeleken, dus laten we hopen dat we tussen nu en de lancering kunnen uitleggen waar het allemaal om draait. Als mensen naar Gamescom of Tokyo Game Show komen, kunnen ze het spel spelen en begrijpen. Want op dit moment kijken we naar video's van mensen die reageren op wat ze willen geloven."

Wat denk je? Denk je dat Iizuka gelijk heeft? Momenteel testen verschillende verkooppunten en makers van inhoud een uitgebreide demo van Sonic Frontiers, maar de meningen blijven tegenstrijdig en gemengd, waarmee de kritiek van gebruikers wordt bevestigd of in twijfel wordt getrokken.

Zal het Sonic Team de gameplay-ervaring kunnen verfijnen op tijd voor de release?