Volgens de insider-notitie Emily Rogers, Intelligent Systems zou al een nieuw hoofdstuk in de Fire Emblem-serie klaar hebben, waarin staat dat de ontwikkeling ervan in 2021 zou worden voltooid.

Fire Emblem Intelligent Systems Nintendo Switch

Volgens wat Rogers publiceerde op het portaal van Familieborden, zou de release van dit nieuwe hoofdstuk moeten hebben samenvallen met de vieringen voor de 30e verjaardag van de serie in 2020. Vanwege onvoorziene gebeurtenissen en buiten hun mogelijkheden (ook bekend als Global Pandemic), zou het werk aan het project zijn vertraagd door alles uit te stellen tot een onbepaalde datum.

Volgens dit lek is de game ontwikkeld in samenwerking met Koei Tecmo Windvlaag, een tak van de laatste en zal zijn een echte eerbetoon aan de serie. De hoofdrolspelers van dit nieuwe verhaal - gekenmerkt door vreemd rood en blauw haar - zal emblemen kunnen gebruiken om enkele van de belangrijkste karakters van de merk.

Grafisch zou dit nieuwe spel zijn een ongelooflijke stap vooruit van Fire Emblem: Three Houses, een game die er in dit opzicht niet altijd in slaagde te schitteren.

Zou het waar kunnen zijn? Rogers en haar geloofwaardigheid kennende, waarschijnlijk wel. In elk geval we nodigen je uit om dit nieuws met een tang te nemen en wacht op officiële aankondigingen van Nintendo en Intelligent Systems. Wie weet, misschien komt die laatste in de loop van de komende (hopelijk) Nintendo Direct Zomer.