In de afgelopen uren heeft het Capcom-showcase (of zelfs Resident Evil Showcase, aangezien de franchise de hoofdrolspeler was van de conferentie) waarin het was getoond een eerste officiële blik op de gameplay in de engine van Remake van Resident Evil 4.

De ontwikkelaars wilden onderstrepen dat, net als bij de remakes van het tweede en derde hoofdstuk, ook in dit nieuwe project het hoofddoel was om de iconiteit en de elementen te behouden die de Capcom-showcase (of zelfs Resident Evil Showcase, aangezien de franchise de protagonist was van de conferentie) waarin een eerste officiële blik op de gameplay in de engine van Remake van Resident Evil 4. zo geliefd bij publiek en critici, en te oordelen naar deze eerste blik was het. De prachtige RE Engine heeft het mogelijk gemaakt om de sfeer van het Europese dorp waarin de RE4-evenementen plaatsvinden op een meer donkere en realistische manier na te bootsen, en zelfs als we nog geen opnamefase hebben gezien, zullen we volgens Capcom snel weten meer.

De releasedatum voor de remake van Resident Evil 4 is de volgende 24 maart 2023 su PC, PlayStation 5 ed Xbox-serie S/X.