De afgelopen jaren hebben we met u gesproken over de ingewikkelde relatie tussen Nintendo en de competitieve Super Smash Bros.-community Tussen toernooien afgelast via ophouden en ophouden en daaropvolgende protesten, heeft het Japanse bedrijf altijd geworsteld om ondersteunen de harde kern van het vechtspel met alle sterren, bedacht door Masahiro Sakurai.

Toch lijkt het erop dat er eindelijk iets in de goede richting gaat.

De organisator van exporttoernooien Panda heeft in feite officieel de start aangekondigd, al vanaf Juni 2022, van panda beker het eerste competitieve circuit gewijd aan Smash en officieel gelicentieerd door Nintendo.

Het initiatief, dat momenteel alleen in Amerika actief is, gaat van start op Juni 24 2022 tijdens het toernooi CEO 2022, een van de belangrijkste fasen van de Super Smash Bros. Ultimate en Super Smash Bros. Melee competitieve scene, en zal doorgaan voor nog 7 fasen over het hele continent (Verenigde Staten, Canada e Mexico) hoe Dreamhack, Het grote huis e Smash-factor. Daarnaast is meer dan 40 online toernooien in 8 regio's van Noord-Amerika.

Op het hoogtepunt van deze gebeurtenissen, evenals een Laatste kans kwalificatie, zullen de 32 sterkste spelers strijden om de titel van kampioen tijdens de Panda Cup-finale, gepland voor de maand van December, waar ze strijden om de prijs van Ben 100.000 dollar. Kortom, een nogal volle prijs die Super Smash Bros. eindelijk legitimiteit geeft als een van de belangrijkste exponenten van de vechtscène.