Zoals verwacht afgelopen april , de nieuwe PlayStation Plus werd uitgebracht in Azië en tot slot was het mogelijk om een ​​handje te helpen bij de herlancering van de Sony-service. De eerste berichten uit het Oosten zijn echter allesbehalve roze en bloemen. Zoals in het geval van Nintendo en zijn uitbreidingspas, de emulatie van PS1- en PSP-titels aangeboden door PS Plus vertoonde enkele tekortkomingen aan de technische kant.

Het eerste Indonesische gebruikersrapport De_Marmolade toont gameplay van de PlayStation Plus Premium-versie van Aap Ontsnapping (PS1). In vergelijking met de originele NTSC-versie - vermoedelijk uitgevoerd op de eigenlijke PS1-console - je kunt niet alleen een verschil zien in de framesnelheid, maar ook in het reactievermogen van de bedieningselementen, een grote fout in de Europese PAL-versies van games uit de jaren 90.

De rapporten bereikten de verslaggever van Videogame Chronicles Andy Robinson, die later bevestigde dat alle first-party PS1-titels die beschikbaar zijn op de PS Plus draaien in PAL-versie op 50 Hz.

Het is zeker niet de eerste keer dat Sony kauwgom op deze manier naar zijn eigen vintage titels. Al in 2018 was het Japans-Amerikaanse bedrijf op heterdaad betrapt met de PlayStation Klassieke Mini, een miniatuurconsole met enkele van de 'grote klassiekers' uit het PS1-tijdperk, altijd in PAL 50Hz-formaat en zonder enige mogelijkheid om het formaat te wijzigen (behalve via modding).

Voorts gisteren Sony bevestigde dat PS3-titels die beschikbaar zijn via streaming zijn zonder DLC, afwezigheid al bekritiseerd en benadrukt op het moment van de release van PlayStation Now. Een nogal vreemde keuze als je dat in de catalogus bedenkt aangekondigd een paar weken geleden aandelennamen zoals Asura's Wrath. De actietitel uitgebracht door Capcom in 2012 staat bij velen bekend om een ​​aantal minder consumentvriendelijke zakelijke praktijken, zoals het opnemen van het spel dat eindigt via verschillende betaalde DLC's. DLC die op dit moment niet toegankelijk zou zijn via de PlayStation Plus Premium-service.

Op dit moment hebben noch Sony, noch de top van PlayStation gereageerd op de affaire, maar we hopen dat dit "onhandig" lancering slechts een tijdelijke fout is en dat de situatie zal worden opgelost door de komst van de nieuwe dienst in Europa, gepland voor juni.