Lost ArkSinds de introductie op de westerse markt, die afgelopen februari plaatsvond, Lost Ark is een groot succes in het MMORPG-landschap, met een populatie die altijd vrij hoge aantallen heeft behouden, zelfs na de fysiologische stopzetting van de nieuwsgierigen van het eerste uur.

Zoals bij elke succesvolle MMORPG, de plaag van bots hij spaarde Lost Ark niet eens, met Amazon en Smilegate die vanaf het begin actief begonnen te werken om het probleem op te lossen. En het Koreaanse softwarehuis bevestigde, met een bericht op de officiële website, die je uit het spel hebt verwijderd "Enkele miljoenen frauduleuze accounts" die hebben deelgenomen aan botting-, goudverkoop- en hackingpraktijken.

Deze maatregelen gingen vergezeld van verdere maatregelen om het probleem te voorkomen, zoals wijzigingen in de structuur van sommige speurtochten om botting te ontmoedigen, een betere efficiëntie van deGemakkelijke anticheat bij het identificeren van verdachte accounts en het blokkeren van VPN's om die uit landen te verwijderen waar Lost Ark niet officieel is uitgebracht.

Dit is niet de eerste keer dat Amazon en Smilegate actie ondernemen tegen de situatie, sinds al in maart de allereerste tegenmaatregelen waren toegepast op een probleem dat de wereld van MMORPG's altijd heeft geteisterd.