Op donderdag 12 mei Bethesda heeft het uitstel naar 2023 aangekondigd van twee van zijn meest verwachte games, starfield redfall. Het nieuws veroorzaakte verschillende reacties bij het publiek en bij verschillende exponenten van de videogame-industrie, waaronder het hoofd van de Xbox Game Studios Phil Spencer, die de afgelopen dagen ook het hoofdkantoor van Bethesda had bezocht.

Goede Phil bracht een deel van zijn tijd door met Twitter om commentaar te geven op de twee uitstel, waarmee een van de belangrijkste doelstellingen van Xbox wordt versterkt: geef ontwikkelaars voldoende tijd om kwaliteitsproducten te maken.

"Dit zijn moeilijke beslissingen voor zowel de teams als onze fans. En hoewel het de bereidheid van eerstgenoemden volledig ondersteunt om hun tijd te nemen en de game uit te brengen wanneer deze klaar is, luisteren we ook naar feedback. U verwacht kwaliteit en consistentie en wij zullen blijven werken om uw verwachtingen waar te maken."