Laten we teruggaan naar het verhaal tussen Activision Blizzard en Raven-software. Na de protesten aan het begin van het jaar en de uitsluiting van de geplande verhogingen binnen de verschillende studio's van de Amerikaanse reus, keurde de National Labor Relations Board (NLRB) de verkiezing goed van een vakbondsvertegenwoordiger tra 28 QA-tester momenteel onder contract bij Middleton's softwarehuis, Winsconsin.

De afgelopen weken hebben medewerkers van Raven Software het benodigde materiaal ontvangen om hun stem uit te brengen op: Kan 20, met het aantal stemmen ingesteld op 23. Het lijkt er echter op dat: Activision Blizzard is in gang gezet om het hele proces te saboteren.

Raven Software Activision Blizzard

Volgens wat aanvankelijk werd gemeld door The Washington Post en onmiddellijk werd gedeeld door de vereniging Meer perfecte unie, zou de kandidatenlijst onmiddellijk zijn aangepast wegens het ontslag van 12 van de eerste kandidaten, vervangen door 9 andere testers ingehuurd door Activision Blizzard. Ook, laatste 26 april de werknemers van het softwarehuis zouden verschillende e-mails van de bovenste verdiepingen hebben ontvangen, waarbij de laatste de werknemers instrueerde om: tegen stemmen verkiezingen, uitleggen dat "Unionisering zou kunnen" het ontwikkelingsproces vertragen en vooral leiden tot boetes op de werkplek".

Berichten die volgens meerdere medewerkers van de Post niet effectief bleken te zijn.

Organiseren binnen de Amerikaanse videogame-industrie (zoals in veel andere gebieden) is een zeer delicate kwestie die de afgelopen maanden steeds meer goedkeuring begint te krijgen bij de werknemers van de verschillende bedrijven, evenals het genereren van controverse en onaangename situaties. Onlangs verscheen het verhaal over een medewerker van Nintendo of America, en die naar verluidt het bedrijf heeft aangeklaagd door het ervan te beschuldigen hen verschillende te hebben ontkend fundamentele rechten, inclusief het recht om zich te organiseren.