Metal Gear Rising: Revengeance het wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als een van de beste hoofdstukken - niet geregisseerd door Hideo Kojima - uit de Metal Gear-serie. Niet alleen dankzij de snelle actiegameplay ondertekend door Platinum Games, maar ook dankzij de soundtrack die de achtergrond vormt van het bloedbad van raiden tijdens de verschillende onderdelen van het spel.

En vandaag, 9 jaar nadat de game werd uitgebracht op PS3, Xbox 360 en pc, heeft de muziek van Metal Gear Rising veel erkenning gekregen: kom in de iTunes Top 100.

Metal Gear Rising Revengeance iTunes Jamie Christopherson

Het nieuws kwam van de componist Jamie Christopherson via een bericht op Instagram.

“In het gekke nieuws van de week: mijn bijna 10 jaar oude album voor Metal Gear Rising: Revengeance staat op # 53 in de iTunes Soundtrack-hitlijsten. De beste soundtracks voor een videogame. Dank aan iedereen in het meme-vers om dit mogelijk te maken en aan iedereen die aan het project heeft meegewerkt."

Onlangs hebben sommige nummers van de soundtrack van Metal Gear Rising: Revengeance veel media-aandacht gekregen dankzij de creatie van honderden, zo niet duizenden memes. Hier is een kleine compilatie om een ​​goed idee te geven.