Ook in samenwerking met Nintendo Sony heeft zijn nieuwste bekend gemaakt financiële resultaten over het afgelopen boekjaar. Voor dit jaar waren de ogen van alle geldschieters gericht PlayStation 5 in zijn tweede levensjaar. Hoe ging het? Dat zoeken we uit.

Sony PlayStation 5

Voor het net afgelopen fiscale jaar had Sony een doel gesteld dat schommelde tussen 14.8 miljoen eenheden verkocht, bijna het dubbele van de 7.8 miljoen eenheden van vorig jaar. echter, de tekort aan voorraden en grote vraag van consumenten hebben PlayStation 5 naar de finish missen, het plaatsen van "slechts" 11.5 miljoen consoles.

Tegelijkertijd heeft dit het bedrijf niet al te veel ontmoedigd, dat voor het komende jaar verwacht in totaal 18 miljoen eenheden te verkopen en 37 miljoen te bereiken.

Wat betreft de registraties voor de PS Plus in plaats daarvan eindigde het fiscale jaar met 47.4 miljoen abonnees, een iets lager aantal dan vorig jaar, maar dat - volgens Sony - zal toenemen met de komst van de nieuwe PlayStation Plus volgende maand.