In de afgelopen uren Nintendo kondigde ik aan financiële resultaten met betrekking tot het laatste kwartaal van het boekjaar 2021 dat afgelopen maart eindigde. En nogmaals, de resultaten onderstrepen de grote populariteit van Nintendo Switch en zijn aandelenportefeuille.

Ik bedoel Financiële resultaten overschakelen

beginnend met de verkoop hardware, in het afgelopen jaar zag Nintendo Switch de komst van ben 23.06 miljoen nieuwe kopers (4.11 in het laatste kwartaal), in totaal de ongelooflijke som van 107.6 miljoen verkochte eenheden uit 2017, de Nintendo Wii (101.63 miljoen) overtroffen en twee andere historische consoles naderen: Gameboy (118.69) e Nintendo-DS (154.02).

Op software verkoop in plaats daarvan is het Pokémon de absolute hoofdrolspeler van het laatste kwartaal van FY2021. Tussen Pokémon Legends: Arceus (12.64 miljoen) e Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl (14.65 miljoen), het merk pocketmonsters staat bovenaan de lijst van 39 games die een miljoen verkopen hebben bereikt en overschreden. In deze lijst vinden we ook titels zoals de alomtegenwoordige Mario Kart 8 Deluxe e Animal Crossing: New Horizons, maar ook games zoals Metroid-dread (2.9 miljoen) e Kirby en het verloren land (2.6 miljoen).

Kleine aparte opmerking, volgens de portal Serebii de twee titels gewijd aan Dialga en Palkia zouden alle eerdere remakes in verkoop hebben overtroffen, waardoor ze de facto bestsellers in die subcategorie.