De laatste is net afgelopen Monster Hunter digitaal evenement, de presentatie gewijd aan het laatste nieuws met betrekking tot de uitbreiding Monster Hunter Rise: Sunbreak komt eraan Stoom e Nintendo Switch volgende 30 juni 2022. Dit is het belangrijkste nieuws.

De presentatie duurde ongeveer een kwartier en stelde wat nieuws voor over: monsters die we zullen tegenkomen en nieuwe gameplay-dynamiek. Beginnen, CAPCOM heeft eindelijk de vaardigheden van de Malzeno, een vampier-oude draak die in staat is een angstaanjagende status te veroorzaken Bloedziekte en zuig de levensessentie van de jagers en monsters die naar zijn territorium durven te lopen.

Twee nieuwe varianten van monsters die al in het basisspel aanwezig zijn, zijn bevestigd: de Somnacanth Aurora en Magma Almudron. Bovendien, het Monster Hunter 4-vlaggenschip monster, Seregio's voegt zich bij de selectie van geweldige rendementen. Elk monster in het spel zal uiteindelijk worden uitgerust met nieuwe bewegingen specifiek voor de Master Rank, om ervaren jagers een spannendere uitdaging te bieden.

Maar het echte juweeltje kwam met de introductie van de Skill Swap voor de insectofiel.

Met dit nieuwe mechanisme kunnen spelers: gebruik meerdere vaardigheden insectofiel, ze tijdens de gevechten en in totale vrijheid uitwisselen. God kent de rampen die professionele spelers zoals de Team Darkside zal combineren met deze nieuwe toevoeging. In de komende weken zal CAPCOM een reeks video-tutorials uitbrengen die de nieuwe mogelijkheden illustreren die naar elk van de 14 beschikbare wapens komen.

Eindelijk werd bevestigd dat het volgende Monster Hunter Digital Event komt in juni aan en zal zich concentreren op het nieuws dat via de update binnenkomt.