Wat werd er niet gezegd? Duke Nukem Forever? de titel van 3D Realms en versnellingsbak uitgebracht in 2011 werd het op verschillende fronten beschouwd als een van de meest opvallende voorbeelden van de veel controversiële "Hypemachine". Na een ontwikkelingscyclus die goed heeft geduurd 15 jaar, het nieuwste avontuur van de meest incorrecte hertog van videogames overtuigde het publiek en de critici niet het imago van de shooter-serie onherstelbaar gaat beschadigen.

Als je meer wilt weten over de bewogen geschiedenis van Duke Nukem Forever, raden we je aan de video te bekijken "Wat er is gebeurd?" door YouTuber Matt McMuscles.

Na deze preambule, 11 jaar na de release van dit rampzalige vervolg de fans van de hertog werden getroffen door een donderslag bij heldere hemel. Via een bericht gepubliceerd op het bestuur van 4chan de gebruiker v0x is begonnen met het verspreiden van afbeeldingen en video's die weergeven wat door velen wordt beschouwd "De heilige graal van Duke Nukem Forever": de demoversie gepresenteerd op E3 ​​2001.

Hoewel deze versie die in de Californische kermesse werd gepresenteerd de eerste was die aan het publiek werd gepresenteerd, vertegenwoordigt het eigenlijk de derde versie van het spel, ontwikkeld door 3D Realms op Unreal Engine onmiddellijk na het verlaten van de Id Tech Quake Engine, met de eerste symptomen van wanbeheer door het softwarehuis tijdens de productie van wat een zeer lang project zou zijn geweest.

“Alle hoofdstukken zijn in een of andere vorm aanwezig. De meeste zijn speelbaar, de meeste zijn geblokkeerd en vrij van vijanden. Alle inhoud van E3 is aanwezig."

Maar daar stopt het goede nieuws niet! De leaker heeft bevestigd dat deze versie volgende maand voor iedereen zal worden vrijgegeven, samen met de level-editor en de originele broncode, tot grote vreugde van iedereen. Hoogstwaarschijnlijk kan dit lek leiden tot (zoals al in veel andere gevallen is gebeurd) tot het maken van nieuwe door fans gemaakte projecten en waarom niet, zelfs bij de geboorte van de volledige versie van Duke Nukem Forever 2001. Onder deze omstandigheden is het gezegde: "The sky is the limit" past perfect.