Als je bent opgegroeid in brood, Nintendo en meme dat weet je zeker Reggie Fils-Aime hij is niet alleen de man van de "Mijn lichaam is er klaar voor", maar hij was ook - als voormalig president van Nintendo of America - de afzender van een van de meest onophoudelijke verzoeken van Kyoto-huisfanaten: de locatie van moeder 3, het derde deel van de JRPG-serie bedacht door Shigesato Itoi, uitgebracht in 2006 su Game Boy Advance en uitsluitend in Japan.

Aanvankelijk beschouwd als een nis, met de release van Super Smash Bros. op de Nintendo 64 en de opname van ness binnen de selectie begon de serie veel aandacht te krijgen en verdiende ze een vaste plaats in het vechtspel van Masahiro Sakurai. De populariteit van het personage leidde tot de release van Nintendo Aardgebonden begin e gadelijks - de twee hoofdstukken van de Mother-serie voor NES en SNES - op Wii U en Nintendo Switch, releases die echter nooit hebben geleid tot een officiële release van het felbegeerde derde hoofdstuk.

Reggie Fils-Aime Moeder 3 Game Boy Advance GBA Nintendo

Dit alles brengt ons terug bij de vraag: waarom heeft moeder 3 de grenzen van de rijzende zon nooit verlaten? Na jaren wachten, geruchten en persberichten kwam het antwoord van Reggie Fils-Aime tijdens een interview gegeven aan Bloomberg voor de uitgave van zijn boek "Het spel verstoren: van de Bronx tot de top van" Nintendo".

Volgens de goede "National Region" was Nintendo ten tijde van de release van Mother 3 in Japan net begonnen zijn middelen te verschuiven naar de promotie van de pasgeboren Nintendo DS en dan een release van de JRPG in Amerika en Europa "Het klopte zakelijk niet". In de loop van de tijd heeft Nintendo op alle mogelijke manieren geprobeerd om zijn gebruikers te plezieren en het spel naar verschillende consoles te brengen, maar zonder helemaal te gaan.

In de loop der jaren suggereerden verschillende geruchten dat de thema's die in de game aan bod komen, waaronder een meedogenloze kritiek op het kapitalistische systeem en de benadering van de queerdynamiek, zou het lokalisatieproces verder hebben vertraagd totdat Nintendo alles moest blokkeren. Nou, Reggie heeft eindelijk geweigerd deze geruchten.

“Dit is zeker niet de reden waarom moeder 3 het Westen nooit heeft bereikt. Alles draaide om de behoeften van de business van die periode."