De maand april eindigt met een zware klap voor de videogamewereld van ons land. Vanaf vrijdagavond 29 april 2022 zijn enkele van de populairste clubs uitgerust met LAN-kamers zijn het slachtoffer geworden van een maxi-aanvaloperatie gebruikt door ADM (Douaneagentschap en Monopoli), waardoor het gebruik van consoles, pc's en simulatiestations in het pand wordt verboden.

Het nieuws begon te doen "Rond het web" na het plaatsen van een video op het TikTok-account van de Esportpaleis van Bergamo, die vertelt over de ontvoering die plaatsvond in de winkel na de publicatie van een klacht door Sergio Milesi, eigenaar van LED Srl of een ondernemend bedrijf dat de wereld van traditionele arcades en bowlingbanen (zoals de ketting) Vreugde Dorp) en die de LAN-kamers beschuldigde van "oneerlijke concurrentie", en ook van het niet respecteren van de voorschriften van artikel 110 lid 7 van de TULPS en gewijd aan "homologe" en "onveranderlijke" speelmachines.

“Ons bedrijf bezit verschillende speelhallen in tal van Italiaanse regio's en we hebben ongeveer 250 mensen in dienst. Onze sector heeft een zeer gecompliceerde periode gehad na Covid en alsof dat nog niet genoeg is, zijn we nu een concurrent van recreatieve activiteiten die apparaten zonder muntmechanisme hosten, maar waarvoor je een bepaalde prijs moet betalen bij de ingang en voor het kunnen spelen van zogenaamde elektronische spellen"

Aan de getuigenis van het Esport-paleis werden ook die van plaatsen toegevoegd zoals: vrijwilliger Milano, Titan Milaan, Regium Esports e PC TekLab Gaming Milaan. Bovendien, volgens de CEO van AK Informatica Alessio Circolari, zal deze controversiële maatregel niet alleen de wereld van esports centrum, maar ook beurzen en elektronicawinkels die traditionele testspelstations aanbieden.

"Esport Palace en andere Esports- en Sim Racing-centra behandeld als wie weet wat voor soort criminelen, omdat het door de douane en het Monopoly-agentschap is besloten om degenen die wedden, vlt en afgeleide producten, alle pc's, rijsimulators, Xbox-consoles en P's te beschermen, zelfs als ze gratis op een openbare plaats worden gebruikt, zijn ze illegaal, zelfs als de wet ze niet vermeldt. (De norm is zelfs ouder dan de geboorte van PC Gaming).

De medewerkers van het bureau weigerden ook om met onze advocaten te praten en zijn altijd incompetent gebleken in de zaak, zelfs niet wetend hoe een Esports Center werkt en de dynamiek van Esports-software.

Ak exposeert een deel van de producten van zijn winkel ook op de vloer van de lan room en in feite hebben deze heren een aantal producten verzegeld voor gratis verkoop.

We zullen overal optreden om deze absurde situatie op te lossen. We zijn al tientallen jaren actief in deze sector en we weten dat Italië een achterlijk land is, maar dit land verslaat ze allemaal. We hebben altijd voorop gelopen bij de ontwikkeling van nieuwe activiteiten, professionaliteit en alles wat tot gisteren een uitmuntendheid was in Italië, gezien met bewondering uit heel Europa.

Beurzen en Esports-evenementen die voor het publiek toegankelijk zijn, worden in feite illegaal gemaakt."