Na 9 jaar, de vakbond Nintendo e Sport is vernieuwd en vindt een thuis in het Nintendo Switch-titelpark. En na de eerste Online Play Test in februari bezocht ik vorige week de Videogamesfeestje in Milaan om (op uitnodiging van Nintendo Italië) deel te nemen aan een uitgebreide proefversie van de nieuwste titel in de serie sportfeestje Nintendo Switch-sporten, de volgende komt eruit April 29 2022.

Minder sporten, meer substantie

Zodra u toegang heeft tot de Spocco-plein, merk je meteen het enorme verschil tussen de disciplines van Nintendo Switch Sports en de andere incarnaties van de serie: ze zijn met weinig. 6 disciplines in tegenstelling tot de 12 vergeleken met hoofdstukken zoals toevlucht, een spel dat destijds een groot aantal sporten en activiteiten bevatte die honderden uren speelplezier opslorpen. Om deze legitieme zorgen van het publiek te compenseren sinds eerste officiële aankondiging, heeft Nintendo goed over nagedacht pplaats een beste van van de drie meest bekende disciplines van de serie (Chambara, Tennis e Bowling) en ze naast elkaar te plaatsen met drie "nieuwe items" (Calcio, Badminton e Volleybal).

En als aan de ene kant Tennis en Bowling een "meer van hetzelfde" blijven van de vorige versies, met als doel het middelpunt te zijn van het hele nostalgische element voor degenen die zijn opgegroeid met Wii Sports, lijkt de gameplay van de resterende disciplines die tijdens de testsessie worden gespeeld het meest geschikt voor online competities, waarbij de game een paar minuten nodig heeft om de speler zijn mechanica te leren wanneer hij voor het eerst begint.

Volleybal is per saldo een sportief ritmespel, en waarin de timing en de perfecte uitvoering van de commando's via de Joy-Con de snelheid van de bal zullen beïnvloeden; Badminton en voetbal draaien om de positionering van de speler; Chambara tenslotte herhaalt wat werd gezien in Wii Sports Resort, wat variatie toevoegt aan de bruikbare wapens, zodat de speler kan kiezen tussen een traditioneel zwaard, een energiezwaard in staat om te profiteren van tegenaanvallen e de dubbele bladen klaar om een ​​verwoestende speciale klap uit te delen.

Mii-sportclub verveeld?

Gezien de focus op een 360 ° multiplayer-ervaring, heeft Nintendo Switch Sports een editor gewijd aan het maken van je eigen avatar, bewerkbaar naar uw wens en volgens verschillende esthetische canons. Een idee dat in wezen potentieel heeft - vooral vanuit "sociaal" oogpunt, maar dat voor velen vertegenwoordigde een verraad naar de avatars die de serie beroemd hebben gemaakt: de Mii.

Maak je niet druk, je kunt je Mii-personage gebruiken als het gezicht van de avatar in Nintendo Switch Sports, maar met resultaten die blijven neigen naar het gebied vangriezelige vallei. We zullen zien wat er gebeurt in de definitieve release van het spel, maar het is duidelijk dat de avatars "Niet zozeer Nintendo" (soms lijken ze uit de oude spellen te komen Kinect voor Xbox 360) zijn hier om te blijven en, maar hier hebben we het bij hypothese, om Nintendo Switch Sports zo dicht mogelijk bij een sport sociaal netwerk.

Een erfenis om over na te denken

Ondanks de technische gebreken, is het idee achter Wii Sports opende Nintendo's deuren naar de wereld van casual spelers, en werd in alle opzichten een van de meest iconische titels van het Japanse bedrijf. En na een waanzinnig vervolg als Resorts en een mislukt experiment als Wii Sports Club, Nintendo Switch Sports heeft het potentieel om het entertainment van Wuhu Island te bereiken vooral gespeeld in multiplayer (of het nu online is of in een klassieke zitzak voor het gezin), maar tegelijkertijd zal het aan Nintendo zijn om het spel te ondersteunen om het doel te bereiken.

16 jaar zijn verstreken sinds de release van Wii Sports op die noodlottige 19 november 2006 (geboortejaar van onze heer en redder Matt Mii), de wereld van videogames is geëvolueerd en tegenwoordig zijn multiplayer-titels gebaseerd op voortdurende ondersteuning en een constante betrokkenheid. Zal dit spel aan deze normen voldoen? Komen er naast de in de herfst geplande Golf ook nieuwe disciplines bij? Thema evenementen? Wat dan ook?

Op dit moment is het niet mogelijk om deze vraag te beantwoorden. Eén ding is zeker, we zullen er op andere plaatsen over moeten praten.